Dr Konstantinos Bourelakis: Ono sto me motiviše je činjenica da svoju profesiju ne doživljavam kao posao, već je to moja strast

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events
Dr Konstantinos Bourelakis je doktor estetske medicine, jedan je od prvih lekara u regionu koji primenjuje estetsku akupunkturu i estetski cupping sa izuzetnim rezultatima. Član je Srpskog lekarskog društva, Udruženja dermatovenerologa Srbije, Udruženja interdisciplinarne estetske i anti-aging medicine Srbije (SESIAM) i Asocijacije srpske kozmetske i estetske dermatologije (ASKED).

FM42: Šta je ono po čemu se Vaša klinika izdvaja od drugih ?
Verujem da je naša klinika drugačija pre svega zbog naših posebnih protokola koje smo napravili kombinacijom višegodišnjeg iskustva našeg lekarskog tima. Ti protokoli predstavljaju bazu koju dalje prilagođavamo potrebama naših pacijenata, čime postižemo najbolje rezultate. Još bih dodao da naš plasticlčni hirurg ima supspecijalizaciju iz okuloplastike – za operacije očnih kapaka i jedan je od malog broja takvih hirurga u Grčkoj i mislim trenutno jedini u Srbiji sa takvom obukom i iskustvom.

FM42: Ne postoji večita mladost, već samo redovna nega. Koji su osnovni tretmani koje preporučujete?
Večita mladost, istina je, ne postoji. Međutim, naš posao je da uspemo da klijentima pomognemo da što duže zadrže mladalački i negovan izgled. Kao što sam već naveo, u Perfectum Aesthetics smo napravili protokole koji, u zavisnosti od potreba, starosne dobi i nege koja je potrebna našim klijentima, daju najbolje rezultate. Koristimo kombinacije tretmana kao što su PRP i mezokokteli, laserski tretmani, mezobotox ili babybotox i jos dosta različitih terapija, sve u zavisnosti od potreba i zahteva pacijenata.

FM42: Da li je težak put koji vodi do lepe kože?
Put do lepe kože zaista nije težak, potrebno je da stvorimo određenu rutinu od ranih godina, to je prvi i najvažniji korak. Kućna nega i upotreba adekvatnih proizvoda uz našu stručnu pomoć garantuje dugotrajne rezultate. Takođe, potrebno je malo strpljenja da se utvrde odgovarajući proizvodi za kućnu negu, budući da nema univerzalnih proizvoda koji svakom odgovaraju, već je neophodno da svaka osoba za sebe nađe ono što baš njenoj koži odgovara.

FM42: Da li su korekcije taboo tema za mušku populaciju?
Sa sigurnošću mogu da kažem da korekcije u vezi sa lepotom kod “jačeg pola” više ne predstavljaju tabu temu. Sve više muškaraca se javlja i traži za sebe neki estetski tretman, od botoksa i “brotoksa” do korekcije izgleda putem aplikacije filera, a tu je i PRP tretman za mušku populaciju koja ima problem sa opadanjem kose. Generalno mislim da estetske procedure kod muške populacije više nisu tabu i nema više kočnica kao što je bilo pre 15, 20 ili 30 godina.

FM42: Šta kažete pacijentu ukoliko traži hirurški zahvat ili tretman koji će za posledicu imati potpuno neprirodan izgled?
Svi mi lekari koji se bavimo estetikom, bar jednom u našoj karijeri smo se susreli sa takvom dilemom. Moj pristup ovoj problematici je da kroz konsultacije i razgovor objasnim i pokažem našem kljentu sta je najbolje prvenstveno za njegovo zdravlje, kao i za njegov izgled. Konsultacije i razumevanje zahteva klijenta je najbolji način da izbegnemo neprijatnosti. Nekad to dovodi do toga da klijent prihvati profesionalno mišljenje lekara i prilagodi zahteve stvarnim potrebama i mogućnostima, a nekada ostaje pri svome i tada svaki lekar mora da odluči za sebe kako će reagovati. Oduvek sam smatrao da je moj posao da isteknem lepotu svakog klijenta i postignem za njega najbolji esteski rezultat, tako da je to ono od čega ne odstupam.

FM42: Šta Vas motiviše da budete dobri u svom poslu?
Ono sto me motiviše je činjenica da svoju profesiju ne doživljavam kao posao, već je to moja strast. Od dvanaeste godine sam želeo da budem lekar i kada sam otkrio da mogu da ljude učinim srećnim i pružim im mogućnost da se osećaju sami sebi lepi, to mi je dalo podsticaj da se usmerim na dermatologiju i estetsku medicinu, a zadovoljstvo mojih klijenata čini i moje zadovoljstvo još većim. Smatram da sam izuzetno srećan što sam uspeo da spojim svoju strast i posao i to je ono što me čini ispunjenim, ali i uspešnim u mojoj profesiji.

Autor intervjua: Aleksandra Apelić

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara