Search
Close this search box.

Debi Ethno Pearls Atelje-a u Cirihu na Swiss Brands Reviji

Upoznajte modnu doizajnerku Biseru  Tasić koja je osvojila  srca svih prisutnih na  Swiss Brands modnoj reviji u Cirihu.

“Balkanska Elegancija na Swiss Brands Reviji: Debi Ethno Pearls Atelje-a u Cirihu” Priča iz 2019. se nastavlja: U svetu mode, svaki debi je priča za sebe – putovanje iznad stranica dizajnerskih beležnica, prema svetlima reflektora i okuženju kritične publike. Za Biseru Tasić, 25. februar 2024. godine predstavljao je epohalni trenutak na tom putu. U srcu mode u Cirihu, Bisera Tasić je osvetlila pistu svojom jedinstvenom etno kolekcijom, donoseći jedan autentični deo Balkana u svet švajcarske mode. Revija je bila puna života i boja, svaki komad odražavao je pažljivo tkanih priča o balkanskoj tradiciji i nasleđu. Bisera, modna dizajnerka i sama kreatorka brenda, ponosno je predstavila svoje ručno izrađene komade, ističući svaki detalj svoje izuzetne zanatske veštine. «Svaki komad je poseban i jedinstven» Biserina kolekcija za proleće/leto 2024. godine predstavlja spoj tradicionalnih balkanskih elemenata i savremenog dizajna. Svaki komad odiše elegancijom i jedinstvenošću, prikazujući pažljivo odabrane tkanine i detalje koje je Bisera sama osmislila i izradila.

MUA @arlitasbeauty /  PH @d_damjanac / @belogradski / @marcowolffphotography
Glavni fokus kolekcije su široki, elegantni bluzi i pantalone, koji su osmišljeni da istaknu ženstvenost i eleganciju. Svaka bluza je od dizajnerke lično izrađena, sa pažljivo postavljenim detaljima i vezom koji podseća na tradicionalne balkanske motive. Pantalone su dizajnirane da pruže udobnost i slobodu pokreta, dok istovremeno održavaju visok nivo stila i sofisticiranosti. Naročito se ističu jeleci i jakne, koje su u središtu pažnje ove kolekcije. Inspirirani tradicionalnim balkanskim nošnjama, ovi komadi donose dašak prošlosti u savremeni svet mode. Svaki jelek je unikatan, ukrašen ručno vezanim detaljima i zlatnim nitima, što ih čini istinski remek-delima umetnosti. Biserina kolekcija ističe se svojom originalnošću i autentičnošću, pružajući nosiocima komada ne samo stil, već i priču i dušu Balkana.

Svaki komad je poseban i jedinstven, stvoren da očara i inspiriše. Pod reflektorima su se pojavile šest manekenke, predstavljajući Biserinu viziju sa samopouzdanjem i gracioznošću. Publika je bila očarana novim pristupom etno modi koju je Bisera donela na scenu, priznajući njenu kreativnost i veštinu. Podrška u timu je most koji nas vodi do zajedničkog uspeha. Osim Bisere, njeno modno putovanje je bilo obogaćeno i podrškom njenog tima, uključujući makeup artistkinju, Cinzia, poznata na Instagramu kao @arlitasbeauty, poreklom pola sicilijanka pola peruanka, koja je svojim talentom doprinela savršenom izgledu modela.
Tu je i Cristina Spano, dugogodišnja članica poznatog srpskog folklornog kulturnog društva u Švajcarskoj, KUD Kolo Baden, koja je svojim bogatim znanjem o folklorističkim elementima u odevanju i stajlingu manekenki, pružila neprocenjiv doprinos celokupnom događaju. Ethno Pearls Atelje je takođe dobio podršku od mnogih lokalnih preduzeća u vidu sponzorstava, kao i podršku, na primer, od Valerije Vigliani, italianske dizajnerke nakita iz Ciriha, koja je svoj dragoceni pozlaćeni nakit od 18 karatnog zlata stavila na raspolaganje Biseri kako bi upotpunila ručno izrađene odevne komade Ethno Pearls-a. Ova revija nije prošla neprimećeno u medijima.
Lokalni listovi poput “Rundschau” i “Badener Tagblatt” (iz Kantona Aargau) najavili su Biserin debi, dok je njen rad dobio i priznanje na društvenim mrežama. Sledeći korak za mladu dizajnerku je učešće na “Unique Fashion Night” događaju, koji će se održati 30. marta u ciriskom Regensdorfu. Bisera je pozvana od strane organizatora da predstavi svoje kreacije među deset odabranih dizajnera, što svedoči o rastućem uticaju njenog brenda na svajcarskoj modnoj sceni. Pored toga, planira i svoju modnu reviju u jesen u gradu Badenu (Kanton Aargau), gde će predstaviti zimsku kolekciju Ethno Pearls Atelje-a. Bisera, rođena i odrasla u Badenu AG (Švajcarska), studirala je slavistiku (književnost i lingvistiku), istoriju umetnosti i orijentalistiku na Univerzitetu u Cirihu, a njeni radovi odražavaju duboko interesovanje za kulturnu baštinu Balkana, koje je negovala kroz pesmu, igru i folklor, kao i kroz svoje akademske studije. Takođe, Bisera je bila deo dueta “Sestre Tasić”, koji je nekada nastupao acapella, deleći svoju ljubav prema izvornim pesmama.
Svi delovi iz kolekcije Ethno Pearls Atelje-a su unikati i mogu se lično kupiti od dizajnerke, što pruža posebnu priliku da se poseduje jedinstveni komad koji nosi dušu i priču Balkana. Ako želite da pratite Biserin napredak u vezi sa Ethno Pearls Ateljeom, zapratite je na Instagramu na @ethnopearls.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts