Danijela Božić predstavila kolekciju Femme Sublime 22/23

FM42: Nedavno si prikazala novu kolekciju na Fashion Selection – u.Šta ti je bila inspiracija i koje materijale si koristila?
Nova kolekcija Femme Sublime 22/23, predstavlja uzvišenost i lepotu žene kroz sve životne dobi. Negovanjem posebnog, individualnog, sopstvenog identiteta, koji po prirodi dobijamo i vremenom nadogradjujemo, ženu upravo čini tako posebnom i svojom.
Svaka nesavršenost ženu upravo čini savršenom.
Kako me oduvek inspirišu drugačije i žene sa negovanim ličnim identitetom tako je sofisticiranost i elegancija ono što vezuje žene i moje modele koji su ovog puta izradjeni u jednom delu od posebno ručno tkanih materijala. U pitnju je tkana svila (materijali proizvedeni od ekološki prihvatljivih resursa) i specijalno su izradjeni za moju kolekciju, baroknog dezena. Takodje tu su brokati istog stila i dezena kao i tkana svila, zatim muslin svila, saten svila, kao i deo materijala koji dezenom podseća na krljušt koja je veoma atraktivna danas. Čipka sa vezenim delovima i diskretnim sjajem posebno je ostavila utisak na publiku.

FM42: Pistom su prošetali modeli različitih životnih dobi. Publika je lepo reagovala. Da li si ti zadovoljna reakcijom okoline?
Želela sam da publici prikažem koliko je lepo danas otkriti neke delove tela kod žene u godinam kada ona to postaje kao i kod zrele žene u godinama koje nose sveukupnu lepotu života, iskustvo, godine, toplinu i energiju koju samo tada možemo osetiti tako intenzivno i u punom sjaju, potpuni sklad, iznutra i spolja. Reviju su otvorila dva modela, jedan je mlada žena u svom početku razvoja i izgradnje ličnosti koja dominira brzinom i oličenje je današnjeg vremena a odmah potom nastupila je žena koja je svojim životnim iskustvom, godinama, unutrašnjom lepotom nadmašila i ovo vreme i brzinu života, otkrivena i bezbrizna u elegantnoj haljini prošetala pistom i oduševila sve prisutne svojim šarmom i stavom. Sudar generacija, bilo je predivno, jako i emotivno. Publika je oduševljena što su podržali i velikim aplauzom.

FM42: U tvojim kolekcijama često vidimo glumicu Ivu Štrljić. Kako je počela vasa saradnja?
Reviju je zatvorila u svom stilu, uvek elegantna, i prvo moram reći divna žena a zatim i naša glumica Iva Štrljić, koja uživa noseći ovakve komade i svaki put se radujem saradnji sa njom. Počele smo davno sa saradnjom i prosto se to dalje pretočilo u jedno lepo prijateljstvo i zaista uživamo obe u mojim idejama, ja da kreiram a ona to da iznese na divan način. Svakako je jedna od ličnosti koje imaju tu eleganciju i sofisticiranost, finoću pokreta, dozu krhkosti, a opet jačinu u stavu, sve ono što želim da žena koja nosi moje haljine, poseduje.

FM42: Gde možemo da nadjemo modele iz nove kolekcije?
Modeli iz nove kolekcije mogu se naći u ateljeu Danijela Bozić u Novom Sadu a uskoro ce biti dostupni i u Beogradu što se tiče Srbije. Nakon situacije sa covidom i povlačenja sa ino tržišta, ponovo sam u pregovorima sa nekim od evropskih prestonica ali o tome kada se desi.

FM42: Kakvi su ti dalji planovi?
Mnogo toga se planira ali sem daljeg rada na sledećoj kolekciji ne mogu ništa da kažem konkretno, jer danas mnogo faktora može da poremeti zamisao, to nam je covid dokazao, nadamo se samo da će nam vreme koje dolazi poslužiti u dobre svrhe u svakom smislu.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts