Search
Close this search box.

Dan internacionalne kuhinje 2024. u VOS Kreativno Pero

Dan internacionalne kuhinje 2024. Bilingvalni vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero tradicionalno je obeležio Dan internacionalne kuhinje u Vili Jelena, deseti po redu. Nakon okupljanja u čast italijanske, indonežanske, srpske, austrijske, ruske, australijske, kineske, kazahstanske i grčke kuhinje, ove godine, zemlja domaćin bila je Španija, čija je bogata tradicija prikazana kroz kulturno-umetnički program i naravno ukusne specijalitete španske kuhinje.

Prisutnima se u ime vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero obratila dr Neda Pavlović i istakla da je ovaj događaj prilika za druženje u duhu kosmopolitizma, sa ciljem promovisanja ideje multikulturalnosti i bogatstva koje donosi poznavanje različitih kultura. Poručila je da je često jedan od boljih načina da istražimo i razumemo druge kulture upravo kroz njihovu kuhinju, jer hrana je mnogo više od običnog obroka – ona je simbol identiteta, tradicije i nasleđa jedne zemlje i da kroz njene ukuse, mirise, tehnike pripreme, možemo otkriti priče o ljudima, običajima i vrednostima koje čine srž i dušu jedne zemlje i naroda.

Učenica gimnazije Kreativno pero, Sava Sofia Novović Menendez bila je domaćin ovog događaja. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, ugledne ličnosti, kao i brojni učenici i deca, roditelji i prijatelji Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero.

Događaj je podržala Fondacija Braća Karić i Alfa BK Univerzitet i tom prilikom su predstavili svoj rad i najnovije publikacije.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts