Search
Close this search box.

Debi Ethno Pearls Atelje-a u Cirihu na Swiss Brands Reviji

Upoznajte modnu doizajnerku Biseru  Tasić koja je osvojila  srca svih prisutnih na  Swiss Brands modnoj reviji u Cirihu.

“Balkanska Elegancija na Swiss Brands Reviji: Debi Ethno Pearls Atelje-a u Cirihu” Priča iz 2019. se nastavlja: U svetu mode, svaki debi je priča za sebe – putovanje iznad stranica dizajnerskih beležnica, prema svetlima reflektora i okuženju kritične publike. Za Biseru Tasić, 25. februar 2024. godine predstavljao je epohalni trenutak na tom putu. U srcu mode u Cirihu, Bisera Tasić je osvetlila pistu svojom jedinstvenom etno kolekcijom, donoseći jedan autentični deo Balkana u svet švajcarske mode. Revija je bila puna života i boja, svaki komad odražavao je pažljivo tkanih priča o balkanskoj tradiciji i nasleđu. Bisera, modna dizajnerka i sama kreatorka brenda, ponosno je predstavila svoje ručno izrađene komade, ističući svaki detalj svoje izuzetne zanatske veštine. «Svaki komad je poseban i jedinstven» Biserina kolekcija za proleće/leto 2024. godine predstavlja spoj tradicionalnih balkanskih elemenata i savremenog dizajna. Svaki komad odiše elegancijom i jedinstvenošću, prikazujući pažljivo odabrane tkanine i detalje koje je Bisera sama osmislila i izradila.

MUA @arlitasbeauty /  PH @d_damjanac / @belogradski / @marcowolffphotography
Glavni fokus kolekcije su široki, elegantni bluzi i pantalone, koji su osmišljeni da istaknu ženstvenost i eleganciju. Svaka bluza je od dizajnerke lično izrađena, sa pažljivo postavljenim detaljima i vezom koji podseća na tradicionalne balkanske motive. Pantalone su dizajnirane da pruže udobnost i slobodu pokreta, dok istovremeno održavaju visok nivo stila i sofisticiranosti. Naročito se ističu jeleci i jakne, koje su u središtu pažnje ove kolekcije. Inspirirani tradicionalnim balkanskim nošnjama, ovi komadi donose dašak prošlosti u savremeni svet mode. Svaki jelek je unikatan, ukrašen ručno vezanim detaljima i zlatnim nitima, što ih čini istinski remek-delima umetnosti. Biserina kolekcija ističe se svojom originalnošću i autentičnošću, pružajući nosiocima komada ne samo stil, već i priču i dušu Balkana.

Svaki komad je poseban i jedinstven, stvoren da očara i inspiriše. Pod reflektorima su se pojavile šest manekenke, predstavljajući Biserinu viziju sa samopouzdanjem i gracioznošću. Publika je bila očarana novim pristupom etno modi koju je Bisera donela na scenu, priznajući njenu kreativnost i veštinu. Podrška u timu je most koji nas vodi do zajedničkog uspeha. Osim Bisere, njeno modno putovanje je bilo obogaćeno i podrškom njenog tima, uključujući makeup artistkinju, Cinzia, poznata na Instagramu kao @arlitasbeauty, poreklom pola sicilijanka pola peruanka, koja je svojim talentom doprinela savršenom izgledu modela.
Tu je i Cristina Spano, dugogodišnja članica poznatog srpskog folklornog kulturnog društva u Švajcarskoj, KUD Kolo Baden, koja je svojim bogatim znanjem o folklorističkim elementima u odevanju i stajlingu manekenki, pružila neprocenjiv doprinos celokupnom događaju. Ethno Pearls Atelje je takođe dobio podršku od mnogih lokalnih preduzeća u vidu sponzorstava, kao i podršku, na primer, od Valerije Vigliani, italianske dizajnerke nakita iz Ciriha, koja je svoj dragoceni pozlaćeni nakit od 18 karatnog zlata stavila na raspolaganje Biseri kako bi upotpunila ručno izrađene odevne komade Ethno Pearls-a. Ova revija nije prošla neprimećeno u medijima.
Lokalni listovi poput “Rundschau” i “Badener Tagblatt” (iz Kantona Aargau) najavili su Biserin debi, dok je njen rad dobio i priznanje na društvenim mrežama. Sledeći korak za mladu dizajnerku je učešće na “Unique Fashion Night” događaju, koji će se održati 30. marta u ciriskom Regensdorfu. Bisera je pozvana od strane organizatora da predstavi svoje kreacije među deset odabranih dizajnera, što svedoči o rastućem uticaju njenog brenda na svajcarskoj modnoj sceni. Pored toga, planira i svoju modnu reviju u jesen u gradu Badenu (Kanton Aargau), gde će predstaviti zimsku kolekciju Ethno Pearls Atelje-a. Bisera, rođena i odrasla u Badenu AG (Švajcarska), studirala je slavistiku (književnost i lingvistiku), istoriju umetnosti i orijentalistiku na Univerzitetu u Cirihu, a njeni radovi odražavaju duboko interesovanje za kulturnu baštinu Balkana, koje je negovala kroz pesmu, igru i folklor, kao i kroz svoje akademske studije. Takođe, Bisera je bila deo dueta “Sestre Tasić”, koji je nekada nastupao acapella, deleći svoju ljubav prema izvornim pesmama.
Svi delovi iz kolekcije Ethno Pearls Atelje-a su unikati i mogu se lično kupiti od dizajnerke, što pruža posebnu priliku da se poseduje jedinstveni komad koji nosi dušu i priču Balkana. Ako želite da pratite Biserin napredak u vezi sa Ethno Pearls Ateljeom, zapratite je na Instagramu na @ethnopearls.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup