Search
Close this search box.

OFORMLJEN ŽIRI NAGRADE TERPSIHORA ZA 2024.

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, saopštilo je imena tročlanog stručnog žirija, koji će odlučivati o laureatu za prestižnu Nagradu i Specijalnu pohvalu Terpsihora za 2024. godinu iz oblasti umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, narodna igra), a koja se tradicionalno dodeljuje svakog 29. aprila na Svetski dan igre u Muzeju narodnog pozorišta u Beogradu, saopštio je predsednik udruženja Aleksandar Ilić.

U sastavu žirija, kao i prethodnih godina, delovaće predstavnici iz sve tri oblasti umetničke igre: Toma Križnar solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu – ovogodišnji laureat Nagrade Terpsihora, Milica Cerović, koreografkinja i Andrija Karaklajić Prvi solista Ansambla narodnih pesama i igara „KOLO“, asistent i pedagog za narodnu igru.

Žiri terpsihora 2024.

Nagrada i Specijalna pohvala Terpsihora dodeljuje se u 2024. godini, trinaesti put po redu uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, povodom Svetskog dana igre, internacionalnog praznika koji slavi čitav svet, a koji je ustanovio Međunarodni savet za igru – CID UNESKO 1982. godine, a dosadašnji dobitnici nagrade Terpsihora su Ana Pavlović prvakinja baleta, Jovan Veselinović prvak baleta, Konstantin Kostjukov prvak baleta i koreograf, Đorđe Makarević prvak baleta i koreograf, Mira Nešić pedagog klasičnog baleta, Balet Narodnog pozorišta u Beogradu, Bojana Žegarac Knežević prvakinja baleta, Milan Rus prvak baleta, Igor Pastor prvak balet i koreograf, Olga Olćan Miljević solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Ana Ignjatović Zagorac savremena igračica, članica Bitef Dance kompanije i pedagoškinja savremene igre i Toma Križnat, solista Baleta Narodnog pozorišta.

Autorka svih medaljona Terpsihora koji je izrađen od čistog sterlinškog srebra 925, je umetnica Tamara Mladenović koja živi i stvara u Grčkoj.

Fotografije žirija za 2024. godinu autorka Belkisa Beka Abdulović

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup