Connect
To Top

Predstavljamo Marinu Benković i Atelier Peridot Dubrovnik

Kome je namenjen vaš nakit ?
Moj nakit je prvenstveno namjenjen ženama, koje znaju prepoznati i nositi unikate ,bez obzira na dob.Takoder imam i dio muške kolekcije. Nakit možete vidjeti na hrvatskim i inozemnim modelima i manekenkama u nekoliko izdanja Zagreb Fashion Week-a i ostalim modnim manifestacijama ,kao što su Kraljica Jadrana, Modni ormar i jedan među najdražima Modni performans na Stradunu. Nosi ga nekoliko hrvatskih političarki,a najviše ga ima diljem svijeta .

Kao dizajner nakita,kako beležite vašu inspiraciju?
Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe .Ponekad čim ugledam poludragi kamen,njegovu boju ili oblik. Većinom, same od sebe vizije se počnu nizati i tada me inspiracija tako ponese da izgubim osjećaj za vrijeme i radim cijelu noć.

Kako je kada na drugim osobama vidite vaš nakit?
Vidjeti da netko nosi nakit koji sam dizajnirala izaziva osjećaj zadovoljstva i ponosa, znači da su se svi sati truda i ljubavi unešeni u taj nakit isplatili. Osim toga daje mi daljnju inspiraciju i osjećaj sreće što sve više ljudi to prepoznaje.

Koje savete bi ste dali osobama koje žele da dizajniraju nakit ?
Budućim dizajnerima nakita bi savjetovala da rade iz ljubavi jer na taj način prenose energiju na komade koje su izradili .Neka unesu dio sebe ,ono što vole ,neka svoj talent pokažu. Usudite se ,isplati se ,pruža veliko zadovoljstvo. Osobno volim raditi konbinacije s replikama tradicijskog nakita s dubrovačkog područja .

Koji je vas omiljeni komad nakita,koji ste dizajnirali ?
Moj omiljeni komad nakita ? Teško pitanje .Ima ih puno.Možda smješno zvuči,ali ponekad se teško rastajem od nekih komada.

Kako da dođemo do vaših kreacija ?
U mom Atelieru koji je ujedno , prodajno mjesto i tu izradujem nakit ,a nalazi se u Dubrovniku u staroj gradskoj jezgri. Možete nas pratiti na službenoj Fb stranici https/facebook.com/AtelierPeridotDubrovnik na kojoj su svi kontakti i preko koje možete naručiti,po vlastitoj želji svoj komad nakita .Također na TripAdvisor, Linkedln te Pinterest-u nalazi se mnoštvo fotografija mog nakita gdje možete pronaći nešto za sebe i naručiti.

[Best_Wordpress_Gallery id=”102″ gal_title=”Peridot”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Interview42

more posts