Maša Djordjević i Ksenija Bujišić: Naš put do uspeha

FashionMag42 magazin je porazgovarao sa dve uspešne devojke, Mašom Djordjević i Ksenijom Bujišić, koje su nam otkrile kako su došle na ideju da organizuju radionicu “Komunikacijom do
 uspeha”.

FM42: Kako ste došle na ideju da organizujete radionicu “Komunikacijom do
 uspeha”?
Nas dve se poznajemo ceo život. Prvi put smo stale pred kamere još kao devojčice, već tada smo osetile magije televizije i kroz igru, učenje i stvaranje osvestile odgovornost i značaj javne reči. Pohađale smo i časove glume, gde smo radile na dikciji, scenskom pokretu, ispoljavale kreativnost i improvizaciju usvojle kao neizbežnu priliku da upoznamo sebe, svoj senzibilitet i veštine koje se kriju u nama. Svoj dalji karijerni put nastavile smo u medijskom ambijentu i kroz brojne obuke koje smo držale mladim ljudima, poput javnog nastupa, medijske pismenosti i škole novinarstva shvatile smo da je edukacija socijalnih veština 21. veka neophodna svima, jer je realizacija ideje jednako bitna kao i sama ideja. Udružile smo snage i kao tandem koji je od malena davao rezultate, odlučile smo da prijateljstvo nadogradimo i poslovnim poduhvatom i tako je nastala radionica  “Komunikacijom do uspeha’’.

FM42: Kome je namenjena?
Naša radionica je namenjena svakome ko želi da se usavršava, da savlada moć izlagačke pismenosti, da pobedi strah i tremu pred javni nastup, da istakne svoje vlastite predispozicije i vešto prikrije svoje mane. Svako ko želi da bude dobar i ubedljiv govornik, a uz to nauči osnove novinarstva i ovlada novinarskim žanrovima dobrodošao je na našu obuku. Postaviti pravo pitanje, a osvestiti moć slušanja je ključan faktor za uspeh. Godine i iskustvo nisu ulaznica za našu edukaciju, već dobra volja I spremnost da nadmašimte sebe i otkrijete svoje talente.

FM42: Šta učesnici mogu da očekuju od vas?

Mogu da očekuju jedan precizno i planski ustanovljen program, stručni tim i prijatni ambijent u kojem ćemo kroz petočasnovnu i interaktivnu radionicu razmenjivati znanje i ideje, a pre svega učiti jedni od drugih. Znamo da je govor putovanje, koje mora biti isplanirano, a govornik koji započne nigde – uglavnom tu i završi. Naši koferi su puni znanja, destinacija jasno određena, a putnici spremni za avanturu. Koncept publike u 21. veku je večito pitanje, a daćemo i odgovore kako zadobiti pažnju publike i osvojiti njihove simpatije.


FM42: Kakvu poruku zelite da im prenesete?

Veština javnog nastupanja nije dar sa kojima se rađa nekolicina srećnika, već sposobnost koja se stiče i uči vežbom. Kako biste se oslobodili straha sa njim se najpre morate  suočiti. Ovo je prava prilika za to!

FM42:Gde mogu da saznaju vise o radionici?
O radionici „Komunikacijom do uspeha“ možete se informisati na našoj instagram stranici komunikacijom_do_uspeha , kao i na našim ličnim instagram  profilima masadjordjevic_ i bujisic.ksenija. Takođe, prošlo je nepunih nedelju dana od objavljivanja poziva za učešće, a podrška koju nam brojni kredibilni ljudi u svojim profesijama pružaju je neprocenjiva. Pa, kako se u narodu kaže, preporuka „od usta do usta“ je i najznačajnija.


FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
“Progovori I saznaj ko si”, rekao je Sokrat, a mi vam kažemo “Komunikacijom do uspeha” – Hajmo da briljiramo u javnom nastupu i da živa reč odjekne u etar!