FM42 predstavlja modni brend MILUNKA CLOTHING

“Ne radimo modne kolekcije, ne pratimo trendove. Radimo sako. Univerzalnu uniformu za žene.”

FM42:  Kada je nastao brend Milunka Clothing?
Milunka je počela da se rađa nedavno. Milunka izradjuje ženske blejzere, širokog, “muškog” kroja, sakoe duže od standardnih, žakete koji mogu da se nose u bilo kojoj prilici. Ovaj brend namenjen je onima koji imaju jednostavan pristup svakodnevnom odevanju, onima koji žele da nešto “navuku” na sebe i samouvereno izađu napolje. Radeći kao filmski i televizijski reditelj bilo mi je potrebno da budem obučena tako da sa izviđanja lokacija u patikama odem pravo na sastanak, ili studijsko snimanje, a onda da trčim za detetom u parku, a to je jedino jedan ovakav blejzer mogao da poveže. Bilo da želite da izgledate boyish ili feminine, da budete bossy ili neprimetni, ovaj blejzer će vam dobro pristajati.

Top Model Marina Djordjević & MILUNKA CLOTHING

FM42: U čemu pronalazite inspiraciju?
U jakim, hrabrim ženama koje me okružuju i u ženama koje su stvarale dela koja čitam, gledam I izučavam, Nadeždi Petrović, Zori Petrović, Mileni Dravić, Isidori Dankan, Virdžiniji Vulf, Maji Deren, Milunki Savić, Beatriče Vud,… Možda je neobična moja veza sa ovim ženama kroz modu, ali našla sam izradu ovih blejzera kao odlično mesto za izražavanjem svoje misli o porukama koje žena može da ostavi svetu oko sebe. Možemo da budemo šta želimo, i jake i hrabre, i nežne i romantične, odvažne ili neprimetne, žena moze dostojanstveno biti ono što jeste.

FM42; Koji odevni komad ste prvo dizajnirali?
Ne radimo modne kolekcije, ne pratimo trendove. Radimo sako. Univerzalnu uniformu za žene. Štit koji će nositi u svakoj prilici i osećati se moćno (od glagola moći). Bilo da ste u patikama ili elegantnim cipelama, sako deluje.

FM42: Da li planirate da predstavite vašu kreativnost modnoj publici?
Za sada ne planiramo organizaciju revije, planiramo da naš vid komunikacije sa vama I dalje bude putem dobrih fotografija i zanimljivih fashion videa na društvenim mrežama.

FM42: Gde možemo da saznamo više o vašem brendu?
Pratite je na Instagramu MILUNKACLOTHING. Pored novih sakoa, Milunka će se truditi da vam priča univerzalnu priču o ženi, nadam se da će i sama nekome poslužiti kao inspiracija.

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”191″ gal_title=”milunka”]