Festival POVRATAK U BUDUĆNOST

Udruženje Fashion Corner iz Niša sa udruženjem gradjanki ZAdrugarice i Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara organizuju trodnevni Festival/izložbu/art market POVRATAK U BUDUĆNOST od 22. do 24. aprila u prostoru za kreativno delovanje Deli uz podršku Opštine Medijana.

Festival se organizuje u znak podrške mladim, pre svega ženskim, dizajnerskim i preduzetničkim snagama sa ciljem afirmacije ovakvih inicijativa, naročito onih nastalih na jugu Srbije.

-Izložbeni deo će kao i prošlog puta biti ispunjen , dizanerskim rešenjima studenata Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru.

 -Poseban deo izlagačkog prostora namenjen je učesnicama projekta CooperaDiva kojima će ovo biti nova prilika da testiraju svoje poslovne ideje i u konkretnom susretu sa potencijalnim kupcima razmotre mogućnosti komercijalizacije svojih proizvoda i usluga.
-Na drugom po redu festivala Povratak u Budućnost posetioci će takodje moći da se susretnu sa proizvodjacima unikatnih dizajnerskih predmeta , sto manifestaciju ovog tipa u Nišu i jugu Srbije čini jedintvenom prilikom za suret i razmenu iskustva i ideja u dizajn industriji.
Događaj se realizuje uz podršku Opštine Medijana i Prostora za kreativno delovanje − Deli i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, dok su za medijsku podršku zaduženi Medija i reform centra NišNovinari OnlineSuper radio i veb-portali Modni vrisak i FCmag.U sklopu festivala biće organizovano i nekoliko pratećih događaja. PETAK, 22. april, 19-23h, SVEČANO OTVARANJE (i druženje) SUBOTA, 23. april, 12-23h

  • 12-13h, Predavanje “Vizualna prezentacija proizvoda”, prof. Ana Ristić
  • 18-19h, Dokumentarni film “Socijalna ekonomija kao alternativa”, rediteljka Sofije Papahristu, nastao u produkciji Fondacije Hajnrih Bel.
  • 20-21h, Muzičko veče iznenađenja

NEDELJA, 24. april, 11-17h

  • 11-17h, Pump Up the VELOume – raj za bicikle, besplatna dijagnostika i opravke manjih kvarova za vaše omiljene dvotočkaše.