Connect
To Top

BREND: GUFO WEAR by Maja Pantović

twitter header

Kao grafički dizajner po struci Maja Pantović se bavi ručnim oslikavanjem tekstila već duži period, njeno interesovanje za umetnost počinje sa crtanjem i slikanjem još u ranom detinjstvu. Ona predstavlja svoju kreativnost kroz batik tehniku na odevnim predmetima, kao što su haljine, majice i košulje, ali i raznim modnim detaljima, aksesoarima u enterijeru itd. Autor je brenda „Gufo Wear“, koji kao nešto novo i drugačije na modnoj sceni, zastupa novi, poseban umetnički izraz koji prepliće kulture i tradicionalni i savremen pogled na svet. Njegov cilj je da u moru istog ponudi originalne ideje, autentične materijale, tehniku i način izrade pri čemu je svaki komad unikatan.

U saradnji sa modnim kreatorom Đordjem Tamburićem, autorom brenda George Styler na njegovoj kolekciji „NetWork“ za jesen/zimu 2014-15, predstavlja svoj rad (crteže) na njegovim modelima kao i u Londonu na tamošnjoj Nedelji mode u okviru programa „Ones to Watch“.

U prethodnih godinu dana svoje radove izlaže u showroom-ovima van granice naše zemlje- Showroom Shoreditch (cija je vlasnica i pokretac Kelly Jackson autorka čuvenog Brenda nakita Only child) u Londonu kao i Showroom The New Label project u Amsterdamu. Trenutno u saradnji sa novim sjajnim brendom MaKap ( autorke Marije Kaplarević) oslikava pojedine komade odeće.

Na sedmom po redu BAFE eventu u decembru 2015 u Beogradu na reviji prikazuje svoju kolekciju pod nazivom “I PREFER UNIQUE” gde su se pojavili odevni predmeti za neke elegantne prilike kao i kombinacije koje se mogu nositi svakodnevno pri čemu je svaki komad imao svoju priču, crtež i temu. Prednost svakog komada je ta što je unikatan, jedinstven i svakako neponovljiv.

Interesantno je da je mnogima uvek čudno kada čuju da je u pitanju rukom (četkicom) odeća oslikavana, jer se često koristi izraz Print, pa često dodje do zabune dakle svako ko nosi Gufo wear komad može biti siguran da ga poseduje samo on i da će se svakako izdvojiti iz mase, jer je vlasnik unikata. Za više informacija posetite facebook stranicu GUFO Wear .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FASHION42

more posts
%d bloggers like this: