ZLATNI STANDARD ZA NEGU SUVE KOŽE

Osobe koje se suočavaju sa izazovima suve kože iz iskustva znaju da sa dolaskom meseca oktobra počinje period godine kada je, zbog uticaja spoljnih faktora, njihovoj koži više nego inače potrebna redovna nega i pažljiv izbor preparata koje pri tome koriste.
Njihovo iskustvo, kao i naučna istraživanja, dokazali su da je za ublažavanje simptoma suve kože od presudne važnosti redovna rutina nege i upotreba preparata čija formulacija sadrži kombinaciju sastojaka koji istovremeno hidriraju kožu i nadoknađuju lipide, jer se na taj način obnavlja i štiti prirodna barijerna funkcija kože i sprečava njeno dalje isušivanje.
Jedan od glavnih sastojaka takvih preparate je urea. Zbog toga je poznata kao zlatni standard u nezi suve kože. Prednost uree je što je efikasna na dva fronta – kao prirodni vlažeći faktor vezuje vodu i podržava proces deskvamacije, to jest odbacivanja mrtvih ćelija sa površine kože. Zahvaljujući tome ona ponovo postaje glatka i meka.


Ali, izazovi izbora preparata za negu suve kože tu ne prestaju.
Mnogi ljudi sa suvom kožom odriču se preparata za negu koji sadrže parfeme, a miris igra važnu ulogu u ritualu nege kože – relaksira i okrepljuje, čime motiviše da negu primenjujemo redovno.
Osim toga, preparati za negu suve kože često nisu prilagođeni nanošenju na ona područja koja su nam nedostupna i specijalno formulisani prema potrebama kože na pojedinim delovima tela, poput stopala i ruku ili usana.


Naučnici iz Eucerin® tima prvi su, pre više od 25 godina, formulisali stabilne dermo-kozmetičke preparate koji u svom sastavu sadrže ureu. Zato danas njihovo iskustvo u efektima i upotrebi ovih preparata uključuje više od 30 kliničkih i dermatoloških studija u kojima je učestvovalo preko 10 000 volontera čije je mišljenje primenjivano u daljem pronalaženju najboljih rešenja za čišćenje i negu suve kože u skladu sa potrebama korisnika.


EFIKASNA, ALI I MIRISNA NEGA

Široka ponuda Eucerin®UreaRepair PLUS linije uključuje preparate za čišćenje, losione za telo, kreme za negu lica, ruku i stopala, kao i preparate za intenzivnu negu regija intezivno suve kože.
Većina ovih preparata ne sadrži parfeme, ali s obzirom da je iskustvo korisnika pokazalo da miris može učiniti da preparat bude prijatniji za korišćenje, zbog čega je verovatnije je da ćemo ih redovno nanositi i da će naša koža tako dobiti više koristi iz njihovih aktivnih supstanci, ova linija uključuje i blago parfimisani Eucerin®UreaRepair PLUS Parfimisani losion sa 5% uree.
Preparati iz Eucerin®UreaRepair PLUS linije sadrže sastojke koji klinički dokazano trenutno ublažavaju simptome suve kože. Ceramidi u formulaciji ovih preparata jačaju barijernu funkciju kože i sprečavaju gubitak vlažnosti, dok urea poboljšava sposobnost kože da vezuje vodu. Redovna nega preparatima iz ove linije odlaže pojavu simptoma suve kože do 48 sati, čineći je glatkom, mekom i elastičnom.


NEGA I ZA NEDOSTUPNA PODRUČJA

Izrazito suva, iritirana i ispucala koža može zahtevati dodatnu negu kako bi se oporavila i regenerisala. U tom slučaju rešenje je Eucerin®Aquaphor Regenerativna mast koja klinički i dermatološki dokazano podstiče obnavljanje površinskog sloja kože, umiruje je, štiti, omekšava i hidrira.
Nanošenje ove, u svetu veoma popularne, masti na nedostupne površine, poput leđa, potkolenica ili ruku, postalo je veoma lako i jednostavno od prošle jeseni kada je na tržištu predstavljen Eucerin® Aquaphor Spej. Specijalno prilagođeno pakovanje ovog preparata, koji se može koristiti i u položaju naopačke, i formulacija masti koja ne sadrži vodu, omogućavaju ravnomerno i kontinuirano nanošenje na velike i nedostupne površine, uz trenutni osećaj hlađenja i olakšanja za isušenu, grubu i iritiranu kožu.
Kada je u pitanju specijalna nega koja je tokom hladnijih dana neophodna usnama, rešenje je Eucerin®Aquaphor SOS Balsam za usne. Bez konzervansa i lak za nanošenje u praktičnoj tubi od 10 ml, ovaj preparat u roku od 60 sekundi pruža olakšanje i trenutnu negu suvim, ispucalim i osetljivim usnama. Formulacija obogaćena glicerinom, dekspantenolom, bisabololom i vitaminima C i E, stvara idealnu zaštitnu barijeru koja pomaže brzu regeneraciju kože usana. Zahvaljujući tome ponovo postaju meke i glatke.


INFO PLUS: Tokom Oktobra – meseca suve kože, kupovinom Eucerin® preparata iz linija za čišćenje i negu suve kože u vrednosti iznad 1.500 dinara ostvarujete pravo na popust od 20 odsto

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts