Umetnost u službi prirode

Umetnost u službi prirode

Sigurno ste se barem nekad zapitali da li trošenje novca na brendiranu odeću, osim lične satisfakcije može imati neke druge benefite. I sasvim je sigurno odgovor na ovo pitanje ostao nepreciziran. Verovali ili ne, ova zagonetka rešena je 20. avgusta, na poznatom letovalištu Ada Bojana.

Dve hrabre mlade dame, Ivana Stanković i Helen Babić, uspešni modeli, a danas i marketing stručnjaci, osnivači Ideja Creative Agency, zaslužne su za pretvaranje reči u delo. Dugo se spekulisalo na koji način bi se moglo doprineti boljitku ostrva kome preti nestajanje, a one su to učinile na sebi svojstven način. Okupivši najuticajnije predstavnike domaće i internacionalne modne scene, renomirane medijske, kao i vodeće preduzetniče kuće, zajedno sa sponzorima organizacije, došle su na ideju da sav novac od prodaje modnih artikala doniraju HTP Ulcinjskoj rivijeri, za sanaciju Ade Bojane. Svoju zamisao pretvorile su u stvarnost.

Program Sunset Fashion, interesantnim govorom otvorila je naša poznata glumica, koja je između ostalog i sama ljubiteljka Ade Bojane, Dragana Gaga Mićalović. U njenu čast, jedan od restorana na ostrvu, nazvao je salatu u svom jelovniku njenim imenom. Sada kada znate ovu informaciju, ako se sticajem okolnosti nađete u tom restoranu, znate šta ćete dobiti ako “poručite Gagu”.

Na reviji je predstavljeno četrnaest dizajnera iz zemlje i inostranstva. Započeta je prezentacijom brazilskog brenda Mabi swimwear, a njihov osnivač, Maristela Soares, za ovu priliku doputovala je čak iz svoje rodne zemlje, Brazila. Potom su svoje kreacije na pisti izložili i Disciplina, L’amour, Amorena, Azurelle, Joan, Mia Kostov, Kiwi Belgrade, Pivoine aristocrate, Mizzu couture, Bo fashion house, Dia swimwear, Monize, LT Imperiet, dok su Ringz thingz i Wish jewelery bili zaduženi za ono što svaka žena voli, a to je nakit.

U revijalnom delu večeri, mlada pevačica, Katarina Bogićević prošetala je scenom u jednoj od kreacija prisutnih dizajnera, a potom otpevala svoj novi hit, a prisustvo crnogorske glumice, Milice Majkić za mnoge je bilo iznenađenje večeri.

U publici smo mogli da vidimo i poznate ličnosti iz svih sfera medijskog i influenserskog sveta. Između ostalog, Ivanu Dudić, Ivana i Dušana Kovačevića, Stevana Radivojevića, Slavka Kalezića, Tihanu Ćulafić, Katarinu Radivojević, Mirka Tabaševića, Sandru Mitrović, Natašu Vojinović i mnoge druge.

Nakon revije, do kasno u noć plesalo se uz muziku dj-eva Sea Dance žurke. Za sve prisutne, hitove su puštali Andrew Meller, Ece Ekren, Kristijan Molnar i Mr. Mips.

Ko bi rekao da će priroda jednog dana imati neke koristi od umetnosti-mode. Iako malo verovatno, ipak je moralo biti tako. Bez prirode, svaki umetnik ostao bi bez inspiracije, a samim tim ne bi mogao da stvara. Da ne bismo i mi ostali uskraćeni za stvari koje čine život lepšim, prirode i umetnosti, korisno bi bilo upoznati se sa konceptom održivog razvoja, kako bismo sopstvenim primerom podigli moralnu i ekološku svest. Spajanjem lepog i korisnog, svi smo na dobitku.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

FM42 MAGAZIN

On Key

Related Posts

FashionMag42 vam predstavlja Styx

FM42: Jelena, kada ste odlučili da dizajnirate natik i zašto baš ime Styx? Pre dve godine sam počela sa izradom nakita kao dodatnim poslom.U međuvremenu