Umetnost u službi prirode

Umetnost u službi prirode

Sigurno ste se barem nekad zapitali da li trošenje novca na brendiranu odeću, osim lične satisfakcije može imati neke druge benefite. I sasvim je sigurno odgovor na ovo pitanje ostao nepreciziran. Verovali ili ne, ova zagonetka rešena je 20. avgusta, na poznatom letovalištu Ada Bojana.

Dve hrabre mlade dame, Ivana Stanković i Helen Babić, uspešni modeli, a danas i marketing stručnjaci, osnivači Ideja Creative Agency, zaslužne su za pretvaranje reči u delo. Dugo se spekulisalo na koji način bi se moglo doprineti boljitku ostrva kome preti nestajanje, a one su to učinile na sebi svojstven način. Okupivši najuticajnije predstavnike domaće i internacionalne modne scene, renomirane medijske, kao i vodeće preduzetniče kuće, zajedno sa sponzorima organizacije, došle su na ideju da sav novac od prodaje modnih artikala doniraju HTP Ulcinjskoj rivijeri, za sanaciju Ade Bojane. Svoju zamisao pretvorile su u stvarnost.

Program Sunset Fashion, interesantnim govorom otvorila je naša poznata glumica, koja je između ostalog i sama ljubiteljka Ade Bojane, Dragana Gaga Mićalović. U njenu čast, jedan od restorana na ostrvu, nazvao je salatu u svom jelovniku njenim imenom. Sada kada znate ovu informaciju, ako se sticajem okolnosti nađete u tom restoranu, znate šta ćete dobiti ako “poručite Gagu”.

Na reviji je predstavljeno četrnaest dizajnera iz zemlje i inostranstva. Započeta je prezentacijom brazilskog brenda Mabi swimwear, a njihov osnivač, Maristela Soares, za ovu priliku doputovala je čak iz svoje rodne zemlje, Brazila. Potom su svoje kreacije na pisti izložili i Disciplina, L’amour, Amorena, Azurelle, Joan, Mia Kostov, Kiwi Belgrade, Pivoine aristocrate, Mizzu couture, Bo fashion house, Dia swimwear, Monize, LT Imperiet, dok su Ringz thingz i Wish jewelery bili zaduženi za ono što svaka žena voli, a to je nakit.

U revijalnom delu večeri, mlada pevačica, Katarina Bogićević prošetala je scenom u jednoj od kreacija prisutnih dizajnera, a potom otpevala svoj novi hit, a prisustvo crnogorske glumice, Milice Majkić za mnoge je bilo iznenađenje večeri.

U publici smo mogli da vidimo i poznate ličnosti iz svih sfera medijskog i influenserskog sveta. Između ostalog, Ivanu Dudić, Ivana i Dušana Kovačevića, Stevana Radivojevića, Slavka Kalezića, Tihanu Ćulafić, Katarinu Radivojević, Mirka Tabaševića, Sandru Mitrović, Natašu Vojinović i mnoge druge.

Nakon revije, do kasno u noć plesalo se uz muziku dj-eva Sea Dance žurke. Za sve prisutne, hitove su puštali Andrew Meller, Ece Ekren, Kristijan Molnar i Mr. Mips.

Ko bi rekao da će priroda jednog dana imati neke koristi od umetnosti-mode. Iako malo verovatno, ipak je moralo biti tako. Bez prirode, svaki umetnik ostao bi bez inspiracije, a samim tim ne bi mogao da stvara. Da ne bismo i mi ostali uskraćeni za stvari koje čine život lepšim, prirode i umetnosti, korisno bi bilo upoznati se sa konceptom održivog razvoja, kako bismo sopstvenim primerom podigli moralnu i ekološku svest. Spajanjem lepog i korisnog, svi smo na dobitku.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts