Treće veče Belgrade Fashion Week-a – ,,Oboji u crveno. Svim srcem”

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

Treće veče Belgrade Fashion Week-a – ,,Oboji u crveno. Svim srcem” 

,,Oboji u crveno. Svim srcem” naziv je humanitarne revije Hemofarm fondacije, koja je svečano otvorila treće veče 41. Belgrade Fashion Week-a. Veče je obeležila i revija mlade dizajnerke Sonje Jocić, a svoje najnovije muške kolekcije su predstavili Darko Milojević, Milica Ratković i Omaya Homme. Imali smo prilike da vidimo finale B FUTURE konkursa, zahvaljujući kom se tokom prethodnih sezona iznedrilo više mladih modnih dizajnera.

obojiucrveno

Neka humanost bude u modi, a crvene haljine – šifra koja čuva srce“ – poruka je koju ove godine Hemofarm Fondacija i modni studio Klik šalju organizacijom humanitarne modne revije „Oboji u crveno. Svim srcem“ posvećene prevenciji kardiovaskularnih obolenja. Crvene haljine, koje je dizajniralo 17 renomiranih domaćih kreatora, podsetile su nas da crvena boja znači ljubav, strast, uzbuđenje, ali i uzbunu koja, kad su u pitanju bolesti srca, mora sve da nas razbudi. Dizajneri koji su učestvovali u reviji su Ana Ljubinković, Alexandar Nikolich, Biljana Tipsarević, Boško Jakovljević, Boris Čakširan, Dejana Momčilović, Dragana Ognjenović, Iva Stefanović, Jelena Stefanović, Jovana Marković, Marija Sinđelić, Marko Mitanovski, Predrag Đuknić, Svetlana Jaćović, Valentina Obradović, Vlada Savić i Verica Rakočević.

Veliki broj poznatih dama se prošetao pistom i time podržale borbu da se kardiovaskularne bolesti otkriju i tretiraju na vreme. U reviji su učestvovale Tamara Bakić, Snežana Savić, Lokica Stefanović, Ana Sofrenović, Tanja Petrović, Suzana Petričević, Suzana Mančić, Dubravka Marković, Biljana Krstić, Nela Mihajlović, Jelena Tinska, Katarina Gojković, Mira Hreljac, Katarina Gromilić i Jelena Gavrilović.

Mi smo ponosni što se klub poznatih dama koje daju svoj doprinos učešćem u modnoj reviji uvećava, jer sve one svojim primerom doprinose da i druge žene u Srbiji o svom srcu brinu na vreme i tako uz pamet i lepotu promovišu i zdrave stilove života” – zaključuje Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.

Sonja Jocić predstavila je kolekciju autfita za venčanje „0% Bridal“ koja predstavlja istraživanje upotrebom tehnike dizajna koja eliminiše otpad tkanine prilikom sečenja i ima za cilj oslobađanje od predrasuda. Namenjena nekonvencionalnim ženama koje žele da se istaknu u društvu i neposredno utiču na njega.

Imali smo prilike i da vidimo tri kolekcije namenjene muškarcima. Kreator Darko Milojević svojom Men Cruise kolekcijom pod nazivom „Manly Acting“ predstavlja modernu reinterpretaciju klasičnog muškog Holivuda tridesetih godina. Materijali koje dizajner koristi su vuna, likra, žoržet, tvid, pamuk, a boje koje preovladavaju su crna, siva, žuta, plava, kožni detalji, šljokice od kože, digitalni printovi.
Kolekcija Milice Ratković „At Ease“ za sezonu jesen/zima 2017 namenjena je muškarcima od 25 do 40 godina koji se oblače urbano i izgledaju autentično. Inspirisana je kombinacijom Street i Military stila i pruža osećaj sportske ležernosti i snage koju daje vojna uniforma. Izrađena je od  prijatnih prirodnih materijala zemljane i ljubičaste boje, amanji deo kolekcije od šuškavog materijala u kamuflažnom dezenu. Glavni junak kolekcije „Silent Hero“ brenda Omaya Homme za proleće/leto 2017 je muškarac koji svojim životnim stilom i načinom odevanja predstavlja samo srce metropole, divlji nemir grada koji nikada ne spava. Njegova snaga je u njegovoj autentičnosti, u samopouzdanju koje je u samom jezgru njegove ličnosti

Ono što objedinjuje Belgrade Fashion Week, BFW Design Collective i Fashion Incubator je pružanje podrške mladim talentima. Tako je i ovog proleća raspisan konkurs za nove modne dizajnere B FUTURE, koji su večeras imali priliku da predstave svoje modele. Tematski okviri su „harmonija kontrasta“ i „providnost“, a zadatak kandidata je bio da se sa dva modela predstave na specijalnoj B FUTURE reviji. O pobedniku konkursa odlučivao je žiri sastavljen od domaćih modnih stručnjaka, a čine ga: Sonja Krstić, Zora Mojsilović, Ivana Najdanović, Ashok Murty i Nenad Radujević. Pobednik konkursa, koji je osvojio autorsku reviju i parvo učešća na internacinalni projektima udruženja „BFW Design Collective-a“ je.

Fotograf: Djordje Tomić

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts