Svetske zvezde viđene objektivom Marka Sovilja

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events
Svetske zvezde viđene objektivom Marka Sovilja
 
U urbanom prostoru galerije Štab treće veče 38. Black’n’Easy Fashion Week-a otvorena je izložba Marka Sovilja pod nazivom „In the air“. Beogradska publika imala je jedinstvenu priliku da vidi kako kroz objektiv Marka Sovilja izgledaju planetarni superstarovi poput Kim Kardashian, Boy Georgea, Davida Guette, Marine & The Diamonds ili Brooke Shields.
 
„Uvek je veoma zanimljivo raditi sa svetskim zvezdama. Kada ste na setu sa nekim superstarom, vreme snimanja vam je uvek ograničeno, krene da vam radi adrenalin pa je sve daleko zanimljivije. Nekada za celo snimanje imate dva, najviše tri sata na raspolaganju i ono što ste uradili – uradili ste. Nema mesta greškama.“, kaže poznati fotograf i dodaje da mu je od svih radova, omiljena fotografija Kim Kardašijan.
 
Na izložbi su, pored fotografija, prikazani i video spotovi koje je Sovilj kreirao za potrebe kampanje: prestižnih srpskih dizajnera kao što su Marko Mitanovski, Jovana Marković i Dejan Despotović; holivudskog šminkera Maria Dedivanovića; promo spot za jedno od predhodnih izdanja beogradske nedelje mode. Pored mnodnih projekata, u proteklih godinu dana Sovilj je snimio i spotove za pesme Nine Badrić i Danijela Pavlovića. Ovi radovi takođe su bili prikazani na izložbi.
 
Veći deo izložbe nastao je na relaciji Beograd – New York, pa celokupna izložba predstavlja Markov svojevrsni „referat“ o tome šta je sve radio u proteklih godinu dana. Ova multimedijalna izložba predstavlja svojevrsni presek zapisa, kako o autorovoj ličnoj percepciji prostora i vremena u kom se nalazi, tako i o profesionalnim podvizima.
Više informacija na stranici: www.belgradefashionweek.com
_DJT2671 _DJT2677 _DJT2687 _DJT2692 _DJT2732 _DJT2748 _DJT2756 _DJT2766 _DJT2803 _DJT2811  _DJT2617
 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara