Search
Close this search box.

Srpska moda na otvaranju Budapest Fashion Weeka

Srpska moda se sve više ceni i van okvira naše zemlje. U skladu sa takvim tendencijama Srbija je imala svog predstavnika na svečanom otvaranju Budapest Fashion Weeka. Naša dizajnerka Marina Ilić i njena poslovna partnerka Ksenija Zlatić sa kojim vodi brend Marinia, zahvaljujući Serbia Fashion Weeku imale su čast da prikažu svoju novu kolekciju Silverwear 14. novembra, prvog dana mađarske nacionalne Nedelje mode. Revija je održana u Ceremonial sali velelepnog zdanja City Park Ice Rink, a reakcije publike i predstavnika medija govore da su im se komadi koje je kreirala Marina Ilić izuzetno dopali.

– Oduševljena sam reakcijama publike i zaista sam uživala u čestitkama i komplimentima posle revije – kaže modna kreatorka Marina Ilić i dodaje:

-Kolekcija Silverwear inspirisana je modernom ženom koja, pored toga što ima mnogo ličnih i profesionalnih obaveza, i dalje uspeva da bude dobra domaćica u svom domu, a istovremeno vodi računa o tome da uvek izgleda izuzetno. Nema potrebe čekati posebnu priliku kako bi izgledala sjajno – svaka žena u haljini Silverwear može da ostavi snažan utisak i izaziva divljenje. Modeli iz ove kolekcije atraktivnog su dizajna, od pažljivo odabranih sivo-srebrnih i metalik tkanina, istovremeno su udobni i elegantni – završava srpska dizajnerka.

Direktorka brenda Marinia Ksenija Zlatić takođe ističe da je zadovoljna kako je sve proteklo u mađarskoj prestonici i otkriva da će se posle Budapest Fashion Weeka samo manji deo kolekcije naći u prodaji u Srbiji, dok će veći deo ovih kreacija biti u prodaji na inostranom, pre svega američkom tržištu.

– Od osnivanja brenda Marinia imamo cilj da osvajamo domaće i inostrano tržište, da u našem rodnom Kragujevcu, gde nam je proizvodni pogon, stvaramo kreacije koje će rado nositi žene šitom sveta. Zahvaljujući Serbia Fashion Weeku na kom smo prikazivali naše kolekcije, učestvovali smo i na internacionalnim nedeljama mode, ranije na New York Fashion Weeku, sada na Budapest Fashion Weeku. Verujem da ćemo nastaviti u tom pravcu i da će nam to pomoći da naše kreacije dopru do što više žena širom sveta.

Foto: Budapest Fashion Week

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts