Search
Close this search box.

Spektakularni modni događaj „UK in Serbia Fashion show“/Modna revija UK u Srbiji

Dear Luci, here is the logo i hope some of this suits well.Sinoć je u prepunom zdanju Rezidencije Britanskog ambasadora održan spektakularni modni događaj „UK in Serbia Fashion show“/Modna revija UK u Srbiji, u organizaciji Britanske ambasade i agencije Fabrika, sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa Velike Britanije i Srbije.

Na početku programa, prisutnima su se obraili Njegpva Ekselencija, ambasador, G-din Edvard Ferguson i direktorka agencije Fabrika, Vesna Mandić. G-din Ambasador je između ostalog istakao da ovaj modni događaj slavi dve modne kreatorke koje kroz modu povezuju Veliku Britaniju i Srbiju. Njihovo obraćanje predstavnicima diplomatskog kora i zvanicama iz kulturnog i javnog života je prenelo na prisutne lepu i pozitivnu energiju koja se osećala od samog početka, pa do kraja ove izuzene večeri.

Britanski Ambasador sa suprugom i Maja i Aleksandar Nikolic

Publika je uživala i gromoglasnim aplauzom ispratila svaki model modnih kreatorki koje su prikazale svoje kolekcije:

TAMARA RADIVOJEVIĆ, kao predstavnik Srpske modne scene je prikazala capsul kolekciju koju je kreirala specijalno za ovu priliku. Tamara je jedna od naših najuspešnijih modnih dizajnerki. Diplomirala je modni dizajn 2000. godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa.

Britanski-Ambasador-sa-suprugom-Princeza-Jelisaveta-Karadjordjevic-Dragan-Babic-i-Vesna-Mandic.jpg
Britanski Ambasador sa suprugom, Princeza-Jelisaveta Karadjordjevic, Dragan-Babic i Vesna Mandic

Od 2006. godine vodi uspešan sopstveni brend u Srbiji, “Tamara Radivojevic Fashion studio”.
Kroz svoje kolekcije, igra se smelim kontrastima i siluetama. Stvara smeo, upečatljiv, ležeran i „cool“ lični izraz. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji s druge, autentični su potpisi njenog rada. Njene capsul kolekcije su sačinjene od relevantnih i vanvremenskih komada, kojom poručuje da je od konstantne kupovine trendi odeće mnogo važnije promišljeno graditi lični stil.

Tamara Radivojevic

SINEAD GOREY je prikazala najnoviju kolekciju koja je premijerno prikazana na Septembarskoj Nedelji mode u Londonu. Ona je jedna od najpoznatijih Britanskih kreatorki mlađe garde Britanske modne scene. Svoj brend je lansirala 2019. godine prezentacijom na London Fashion week-u i od samog početka je podržava I sponzorišre British Fashion Council, što najbolje govori o njenom kvalitetu I talentu.
Sinead konstantno poziva modnu industriju na buđenje. Njene kolekcije su buntovne, seksi i odraz njenog odrastanja na londonskoj rave sceni. Inspiirisana je party kulturom, smelim printovima, ekstremnim krojevima i živim bojama rejv estetike. Njena digitalna štampana tkanina postala je kultna, a njena etiketa omiljena mnogim poznatim ličnostima kao što su Cardi B, Kali Uchis, Chloe Bailey, Rosalia, Andrea Valle, Jorja Smyth, Ellie Goulding, Megan Thee Stallion, Miranda Cosgrove, Tammy, Ana Mena…..
Ovo „veče za pamćenje“, puno pozitivne energije i dobrih vibracija je obeležilo i veiki broj uglednih i poznatih zvanica, među kojima su bili Nemanja i Ana Vidić, Zdravko Šotra, Prof.Neda Todorović, princeza Jelisaveta Karađorđević, Đorđe Mišina, Aleksandar Simić…brojni ambasadori, modni influenseri i novinari ,osobe iz kulturnog privrednog i javnog života Srbije.

SINEAD GOREY

Događaj u Britanskoj rezidenciji imao je i važnu humanitarnu komponentu. Povodom globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, ambasador Ferguson i njegova supruga Kerolajn su odlučili da pokrenu donatorsku akciju za kupovinu novogodišnjih i božićnjih paketića za 98 mališana, koji su, zajedno sa svojim majkama, trenutno u programu podrške organizacije Atina. Lokalna organizacija „Atina“ već dugi niz godina pruža podršku žrtvama trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts