SLIKARSTVO I MODA TARE DINIĆ

FashionMag42 vam sa ponosom pretstavlja zanimljivu priču o mladoj umetnici i dizajnerki našeg porekla, koja je veoma uspešna u svom poslu.

Tara Dinić je srpsko-britanski umetnik, preduzetnik i bankar.

Rođena 1991. u Londonu

U detinjstvu živela i rasla između 4 zemlje: Srbije, Britanije, Saudijske Arabije i Grčke – izložena šarenilu različitih boja, uticaja i istorija. Inpsirisana od strane starih Grka, Vizantije i Inka iz Južne Amerike.

Završila je Finansije i investicije u Reading University (Finance and Investment Banking) i masters iz Internacionalnog Marketinga na Kings College u Londonu.

Od 2013. – 2017. radila u kompaniji Bechtel u Londonu.

Bechtel je jedna od navećih građevinskih firmi na svetu… – Tara je radila u korporaciskom svetu i počela da slika. Slikarstvo je prvo bio njen hobi, ali je vremenom postalo za nju glavno zanimanje.

Tara radi sa akrilnim bojama na platnu, a često crta i provokativne političke detalje. Takođe crta i ono što je inspiriše tokom putovanja. Od 2019. galerija Mayfair iz Londona će reprezenovati njene radove.

Imala je izložbe na Oxford International Art Fair (Engleska), Sister Gallery u Londonu, Artefact Gallery u Londonu, Irise Gallerie u Atini i The Art Dose u Atini.

Do sada, većina njenih slika je prodata privatnim licima ili dizajnerima koje opremaju luksuzne apartmane i jahte, tako da veliki broj njenih umetničkih dela ustvari plovi” po svetu.

Tara kaže da je za sve potreban trud i upornost, pa onda i uspeh dođe.

Rad Tare Dinić

Letnje torbice sa etno motivima Srbije:

Kada je Tara izašla iz zatvorenog sveta korporacije i odlučila da se upusti u neizvesne vode privatnog biznisa – udahnula” je boje, mirise i zvuke Patagonije, Kuska, Rainbow Mountain… Tu je srela male od, sunca preplanule žene, potomke Inka, u živopisnim nošnjama koje se bave ručnim radovima i motivima svog podneblja.

Još od malena Tara je znala da i u Srbiji ima predivnih etno motiva, da su žene veoma talentovane za ručni rad te je poželela da i mi svetu pokažemo naše motive, boje i veštine. Kontaktirala je Udruženje žena za očuvanje rukotvorina u Pančevu i Inđiji koje su bile srećne, spremne i ponosne da tkaju i vezu letnje torbice, a koje će da nose žene po Londonu, LA, grčkim ostrvima i Bliskom Istoku. Brend je nazvan Kustor & Pollux (po blizancima u Grčkoj mitologiji, jer je i Tara u horoskopu Blizanac).

Letnje torbice se prodaju preko interneta, ali i u brojnim buticima po grčkim ostrvima – brend je lansiran u maju 2018.

Ovaj posao nisam zamislila samo zbog svojih ideja i kreativnosti već kao i način da vrednim i spretnim ženama u Srbiji pomognem da svetu pokažu svoje veštine, da budu prepoznate van Srbije, a samim tim da imaju i svoju finansijsku nezavisnost” – naglašava Tara Dinić.

Torbice koje su ručno izradjene u Srbiji

Bunde:

Još dok sam radila u Bechtel-u došla sam na ideju da dizajniram bunde i to verovali ili ne baš za Bliski Istok – Saudijsku Arabiju, Katar, Kuvajt…Možda Vam to zvuči paradoksalno, jer šta će ženama bunde na +50C, ali znajući da te žene mnogo putuju i da vole da nose najkvalitetnija krzna odlučila sam da to bude moja klijentela…Sada posle tri godine na tom tržistu i mesta koje moje bunde imaju u najprestižnijim buticima skromno mogu da kažem da sam imala mudru viziju tržišta. Svake godine kreiram novu kolekciju, bunde se proizvode unikatno i ručno u Kastoriji (Grčka). Kombinujem krzno sa čipkom, kašmirom i svilom. Inspiracija se javlja kada uđem u harmoniju sa vertikalom Univerzuma, kada se umirim, uđem u spokoj i otvorim sebe za nemoguće” – kaže Tara.

Njene bunde se prodaju preko interneta, ali i u buticima, jer se proizvode u malim serijama za žene sa rafiniranim ukusom, žene koje vole da pipnu i osete materijal pod prstima, da imaju lični odnos sa svojim ženskim stvarima”.

Bunda od kašmira i kune

http://www.taradinic.com/

Www.mimivera.com

Www.kustorandpollux.com

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts