Serijal “Trgovci automobilima” obeležava dvadesetu godišnjicu emitovanja

Serijal „Trgovci automobilima“ obeležava dvadesetu godišnjicu emitovanja

Evo na kojim automobilima će u novoj sezoni raditi čuveni Majk Bruer i Mark Elvis Presli

Najpopularniji televizijski serijal o sređivanju kola, „Trgovci automobilima“, obeležava dvadesetu godišnjicu postojanja i tim povodom pokreće novu sezonu koja će se emitovati od 5. aprila u 20 časova na kanalu Discovery. Dobro poznati kralj trgovine automobilima, Majk Bruer i vrhunski mehaničar Mark “Elvis” Presli i u novoj sezoni će kupovati različite legendarne modele koje će sređivati u svojoj radionici u srcu idiličnog Oksfordšira u Engleskoj s ciljem da od toga dobro zarade.

Nova sezona imaće deset epizoda, a emitovaće se na pedeseti rođendan jednog od zaboravljenih heroja britanske automobilske industrije – Triumph Dolomit Sprint. Triumph se odlično pokazao u vožnji, međutim njegova popularnost bila je kratkog veka jer se 1973. svet zaljubio u druge automobile, pa je proizvedeno svega 23.000 komada. Trgovci automobilima odlučuju da nabave baš Triumph, ali Majk pronalazi još jednu zvezdu iz tog doba za koju tvrdi da je i bolja – Ford Escort Mexico.

Sada Elvis ima pune ruke posla – automobil koji je Majk kupio ima snagu, ali mu karburator ne funkcioniše dobro, prenosnik je pokvaren, limarija je krpljena, a ni enterijer nije u najboljem stanju. Kako bi dokazali da je Triumph bolji od poznatog Ford Mexico modela iz sedamdesetih godina prošlog veka, Majk i Elvis ulažu dodatne napore u svoj rad. Kroz svih deset epizoda, Elvis će primeniti svoje iskustvo stečeno u radu za McLaren u Formuli 1 u restauriranje različitih automobila.

U proteklih 20 godina, serijal „Trgovci automobilima“ emitovan je u čak 120 zemalja, a najskuplja kupovina i preprodaja bio je Austin Healey B17, kupljen za 35.000 dolara i prodat na aukciji za 75.000. Na drugom mestu je Lamborghini Urraco kupljen 2013. godine – koštao je 21.000 funti, a prodat je za 35.000.

Inače, Majk je imao samo 15 godina kada je kupio svoj prvi automobil – Mini koji je bio oštećen u sudaru, a koštao je svega 25 funti, dok je popravka iznosila 300 funti. Nakon toga, Majk je prodao ovaj auto za 800 funti.

U novoj sezoni, osim na modelu Triumph Dolomite Sprint, Majk i Elvis će raditi i na automobilima: Porsche 911, Austin Vanden Plas, Maserati 4200, Rolls Royce Silver Spirit, Toyota BJ40 Landcruiser, Volvo 240, Ford Focus ST i Audi Coupe.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Vanja Juranić

Fashionmag42 magazin je imao priliku porazgovarati sa rediteljkom Vanjom Juranić koja je privukla veliku pažnju sa filmom ‘Samo kad se smijem’ . Otkrila nam je

Nova Superhero kolekcija slavi ljubav!

Prava ljubav se lako nosi uz novu Superhero kolekciju! Mastercard i NURDOR predstavljaju četvrtu Superhero kolekciju inspirisanu ljubavlju koju potpisuje muzičar Kendi, a sav prihod