Sergej Trifunović – ’’Stovarište’’

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

“Stovarište” je prva knjiga Sergeja Trifunovića, koju je izdala Geopoetika i koju je autor predstavio medijima, prijateljima i saradnicima prethodne večeri u Dorćol Platzu.

O knjizi su pored autora govorili: Milica Mihajlović glumica, Nebojša Romčević, profesor i dramaturg, Svetislav Basara, književnik, Jasna Novakov Sibinović direktorka Geopoetike i Dejan Tiago Stanković, književnik, koji je bio u ulozi moderatora.

Tiago Stanković i Milica Mihajlović započeli su promociju pričom kako su, kao Sergejevi prijatelji, učestvovali od samog početka u pisanju ovog rukopisa.
Jasna Novakov Sibinović, direktorka Geopoetike, podvukla je da se autobiografska proza Sergeja Trifunovića pre svega iz perioda njegovog života u Americi savršeno uklopila u izdavački koncept ove kuće, a zatim i u kratkim crticama pokušala da dočara kako je tekao vrlo nestandardan proces saradnje sa autorom tokom nastanka ove knjige.

Ivana Dimić, Anica Dobra i Mina Sovtić

Pisac Svetislav Basara je izjavio da su u knjizi svi Sergejevi kvaliteti sa ekrana i pozornice i lavina sumanute i ludačke energije, dok je profesor i dramski pisac Nebojša Romčević duhovito i na oduševljenje svih pristunih pričao o Sergejevim studentskim danima i glumačkim počecima. Istakao je da je prema njegovom mišljenju ’’Stovarište’’ nešto između romana toka svesti i autobiografije i dodao :’’Zamislite da sedite sa ludim pesnikom, psihotičnim slikarom, depresivnim beskućnikom, genijalnim detetom. E tako se osećate kada čitate ovu knjigu’’.

Sergej i Luka Gorgievski

Sergej je, pričajući brojne anegdote, pokušao da dočara prisutnima proces nastajanja knjige, koju je stvarao tri godine i koju čine: autobiografske priče, pesme (Sergej je autor svih pesama, osim dve) i crteži dece, koje je Trifunović predstavio prisutnima. Istakao je da je jedna od osoba zaslužnih za to što je uopšte počeo da piše Džoni Štulić, a da je pisanje krenulo od novinskih kolumni, a onda su od toga nastajale priče, na koje je zatim dodao poeziju.

Pesme su Sergeju posebno važan deo knjige, a citiravši Matiju Bećkovića da “poezija služi da se izgovori nešto što se ne može izgovoriti”, uveo je promociju u završnicu kada su pušteni audio snimci glumaca koji čitaju njegove pesme – Voja Brajović, Marko Grabež, Milica Mihajlović…
Na kraju je Sergej Trifunović sa puno emocija i vrlo nadahnuto pročitao završnu pesmu iz knjige – „U osvit III svetskog rata“.

Bane Trifunović i Tihana Lazović
Boško jakovljević, Srđan Miletić i Aleksandra Jeftanović
Goran Jevtić

Nakon toga počelo je potpisivanje knjiga koje je trajalo više od jednog sata.

Knjiga ’’Stovarište’’ Sergeja Trifunovića je dostupna u svim knjižarama u Srbiji.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara