Sana Garić sa svojim bendom na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala – EUROSONIC NOORDESLAG 2022

Na ovogodišnjem ESNS 2022 (Eurosonic Noordeslag), Evropskoj muzičkoj konferenciji i šoukejs festivalu, koji se tradicionalno održava u holandskom Groningenu, jedini predstavnik Srbije će biti Sana Garić.
Holandski Eurosonic Noorderslag (ESNS), jedan od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala i konferencija, najavio je za 2022. godinu sa više od 100 izvođača i nekoliko desetina govornika. Što se tiče pandemije, ovogodišnji ESNS biće potpuno digitalan i održava se od 19. do 22. januara, kako bi nastavio svoju misiju 36. godinu zaredom: promociju nove evropske muzike.
Uz podršku Radio Beograda, Sana Garić će sa bendom održati koncert u sklopu šoukejs programa 20. januara 2022. u Groningenu.
Pored Sane Garić i Exit Festival će biti ambasador Srbije, a na ESNS 2022 će biti u potrazi za novim talentima u sklopu programa European Talent Exchange Programme (ETEP)

FOTO: Zrinka Magazin

Šta je ESNS (Eurosonic Noordeslag)?
Eurosonic Noordeslag je prostor za otkrivanje i upoznavanje muzičkih talenata Evrope. Ovaj događaj je poznat u pružanju podrške i plasiranju podršci otkrivanja novih imena na svetskoj muzičkoj sceni. Neki izvođači, danas već dobro poznati,  koji su svirail na ESNS-u su Alma, Ásgeir, Aurora, Dua Lipa, Hozier, HER, Mø, My Baby, Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök.  Eurosonic takođe privlači preko 4000 predstavnika muzičke industrije iz svih segmenata: preko 400 Evropskih festivala, menadžera, agenata, izdavača, lejblova itd. Svake godine na Eurosonic-u se održi preko 350 šoukejsova raspoređenih po Groningenu uz prateći konferencijski program koji obuhvata oko 150 panela i prilika za umrežavanje i saradnje. Eurosonic je takođe domaćin godišnjih sastanaka muzičkih udruženja, prezentacija i susreta koja donose nove saradnje i podržavaju inovacije u muzici, medijima i produkciji.

Sana Garić je beogradska muzičarka i autorka. Predano se bavi koncertnom aktivnošću kroz saradnju sa mnogim bendovima i autorima i kao solo izvođač (autorska muzika za performanse i ambijentalna elektronska muzika). Nakon višegodišnje karijere, krajem 2021. godine izdaje drugi album pod nazivom „Naočare za srce“.

Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje su kao frontmenke istaknute ispred vrsnih muzičara. Harizmatično plešući iznad klavijatura hipnotiše sugestivnim vokalom dok je prati energični zvuk procesiranih gitara i moćna ritam sekcija. Spoj elektronike sa bendom uživo, plesnim ritmovima i energičnim zvukom.

Album “Naočare za srce” predstavlja novu fazu u muzičkom radu i kombinaciju svežih žanrova elektronske i plesne muzike, popa, i art roka.
Muziku potpisuje Sana zajedno sa članovima benda, a to su: Milorad Ristić – Miki (bas), Feđa Tom Franklin ( bubanj) i Dušan Ristić (gitara). Produkciju i mastering novog albumapotpisuje Radan Đorđevic – Rahmanee.

Pogledajte spot za pesmu “Zlate noći”:

Slušajte na svim digitalnim platformama:
https://smarturl.it/naocare-za-srce

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SISTERS CODE ATELIER
Klasičan stil koji ne izlazi iz mode
REVOLUCIONARNI SERUM

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Newsletter

No spam, notifications only about new articles, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Jadran Malkovich glumac u fokusu!

FM42 magazin je porazgovarao sa jednim od najtraženijih glumaca u Srbiji, otkrio nam je koju ulogu priželjkuje, na koji način je bira i kakvi su

SENIDAH x FASHION&FRIENDS: MAGIČNA NOĆ ZA PAMĆENJE

SENIDAH x FASHION&FRIENDS: MAGIČNA NOĆ ZA PAMĆENJE Stil, glamur, atmosfera ispunjena emocijama i veličanstveni nastup balkanske muzičke zvezde Senidah obeležili su jučerašnji ekskluzivni Fashion&Friends događaj. Veče