Promocija knjige prof.dr Ljiljane Mirković

Poznata doktorka Ljiljana Mirković napravila veliki pomak za zdravstvo i edukaciju promocijom knjige. Prof. dr Ljiljana Mirković,  uspešni i cenjeni specijalista ginekologije i akušerstva, zaposlena na Medicinskom fakultetu, u Beogradu i Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije u petak 8.juna u hotelu Metropol imala je promociju knjige, a čiji je autor, “Preeklampsija”.

Preeklampsija kao sve češća i kompleksna bolest u trudnoći o kojoj se nažalost malo zna, ova poznata doktorka je svojom knjigom pre svega htela da olakša posao i edukaciju svojim kolegama. Bavi se ginekologijom oko 3 decenije, a svoju karijeru je podredila i istraživanju i učenju o ovoj bolesti sadašnjice. Knjiga je promovisana na Ginekološkoj nedelji gde je tema upravo bila preeklampsija, a osim domaćih doktora, bilo je i gostiju iz regiona.

Pod izdavaštvom Zavoda za udžbenike, doktorka tvrdi da ova knjiga nije namenjena samo stručnjacima, već je lako shvatljiva i za pacijente. A za kupovinu je dostupna u svim knjižarama Zavoda za udžbenike.

Ovo je bolest od koje se umire, a sve je češća upravo zbog pojave rađanja u sve poznijim godinama. Karakteriše je visok krvni pritisak, belančevine u urinu i to nakon 20te nedelje trudnoće. Mehanizam same bolesti vezan je za posteljicu, a kao glavni simptomi su bol u gornjem delu trbuha (zbog oticanja jetre), povraćanje, oticanje, pa sve do epileptičnih napada, smetnja sa vidom, disanjem i slično.

Profesorka doktorka Ljiljana, medicinu je diplomirala sa prosečnom ocenom 10. Pokazujući se kao osoba od poverenja, i koja zna na pravi način obavljati svoj posao, zauzela je i mesto potpredsedniika Ginekološko akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva. Da ne zaboravimo da kažemo da je i član Republičke komisije za unapređenje zdravlja omladine, tudnica i dece Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

NOVE TENDENCIJE ’60

Izložba “Nove tendencije ’60” predstavlja svojevrstan omaž umetničkoj sceni u Italiji šezdesetih godina prošlog veka. U fokusu su tri izložbe: “Gencay, Brtka, Franchini” održana u