Search
Close this search box.

PREDSTAVLJNA NOVA KNJIGA MIŠE MIHAJLA KRAVCEVA “HRAM BELIH KONJA“

Pred brojnom prestoničkom publikom, održana je promocija nove knjige čuvenog beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva “Hram belih konja” u izdanju izdavačke kuće Blum. Jedno je sigurno-novi roman Miše Mihajla Kravceva neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Hram belih konja čita se u jednom dahu i prosto nagoni čitaoca u duboke emocije i uvlači ga u svet u kome se dešava radnja.

I pored toga što je napisan u ritmu najuzbudljivjih akcionih filmova, ovaj roman itekako ima dubinu i poruku, uostalom kao i svi romani ovog autora, počevši od Proleća jednog lava, koji su mnogi poredili sa Malim Princom, Egziperija. Radi se o propasti jedne civilizacije i nastanku druge, sa svim onim ljudskim osobinama, ili slabostima, koje u takvim situacijama izbijaju na videlo. Roman je pun akcije, intriga, borbe za vlast i moć, ubistava, seksa i erotike, droge i raznih poroka i pokazuje kako su sva krizna vremena u istoriji bila na neki način slična, uključujući tu i današnje.

Svi likovi, razradjeni su psihološki savršeno i do detalja, kao uostalom i čitav jedan novi svet koji je autor stvorio u ovom romanu i koji je maestralo dočarao uz veliko znanje i poznavanje istorije. A dinamiku same radnje, dopunski čini neizvesnijom i veliki broj, najneverovatnijih obrta, koji teraju čitaoca da strepi zajedno sa glavnim junacima. “Hram belih konja” napisan je za samo mesec dana, a sam autor ističe da je sve vreme dok je pisao i pripremao Priču o Harfi, imao u glavi i naslov i radnju “Hrama belih konja”

 Kravcev je do sada našoj i inostranoj javnosti bio pre svega poznat kao slikar, zavidne medjunarodne reputacije, a od januara sledeće godine, biće i zvanično uvršćen u Oksford enciklopediju. Do sada je napisao četiri romana.
Foto: Nenad Gajić

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts