Search
Close this search box.

Počeo šesti Resonate Festival u Beogradu

​POČEO ŠESTI RESONATE FESTIVAL​

​Šesto izdanje ​Resonate festivala​, otvoreno je juče u prepunoj Jugosleovnskoj kinoteci u prisustvu brojnih predavača i umetnika i mnogobrojne publike iz Srbije i inostranstva. Festival su otvorile direktorka festivala Maria Jelesijević,  kustoskinja ovogodišnjeg izdanja – Nora Omurku (Nora O’Murchu) i Antonia Folguera iz evropskog projekta We Are Europe, čiji je Resonate član od proše godine. One su predstavile program predstojećeg Resonate festivala i istakle važnost saradnje između sličnih festivala. Partneri ovog Resonatea su čuveni festival Sónar iz Barselone i c/o Pop iz Kelna, koji su doprineli programu ovogodišnjeg Resonatea i doveli tako neke od vrhunskih svetskih umetnika i muzičara u Beograd.

 

Signals. Nicolas Sasson and Rick Silva / Foto Tina Marić
Signals. Nicolas Sasson and Rick Silva / Foto Tina Marić

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti ​i kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana​ i trajaće do subote, 22. aprila 2017. ​

​Programski  koncept​ čine i ove godine dnevni i večerni deo​: CONFERENCE​ i MUSIC​, a umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

​Program šestog Resoantea počeo je predavanjima u Jugoslevenkoj kinoteci, a nastavio​se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or – EOAN umetnice Florence To i Signals, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva​. Izložba će trajati sve do subote uveče, odnosno do kraja festivala.​

Signals N.Sasson i Rick Silva / Foto: Tina Marić
Signals N.Sasson i Rick Silva / Foto: Tina Marić

Veče se završ​ilo koncertom u Domu omladine Beograda, na kome ​su ​ nastup​ili beogradski gitarista WoO, zatim bunbnjar Nemanja Aćimović i​ velika gitarska zvezda Stephen O’Malley!

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostiće istaknute umetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dela) programa, gde će se dešavati i brojne zanimljive radionice. Glavni deo MUSIC programa se tradicionalno dešava u Domu omladine Beograda i klubu Drugstore i ovoga puta okup​iće brojne svetske muzičke zvezde koje će osim svojih muzičkih nastupa imati i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije.

Resonate Conference najavljuje blizu 50 predavanja i 11 radionica, a u naredna tri dana očekuju nas umetnici i predavači poput: N O R M A L S, Gene Kogan, Rosa Menkman, Christopher Bauder, Dimitri Hegemann, Bogomir Doringer, Dragan Živadinov, Pussykrew, Pablo Valbuena, Alan Butler i mnogi drugi..​

U muzičkom delu u četvrtak nas očekuje bogat program u klubu Drugstore: performance Yuri Landmana i plesačice Saške Maksimović, zatim nastupi muzičara kao što su Peder Mannerfelt, Yves Tumor, Roly Porter,​ STEPNIAK, Stevie Whisper, ​​Rastko Lazić, Mirko L​azović ​ ​i Nenad Popov​, ali i jednočasovni ”Hakke Show” Gabbera Eleganze sa troje plasača.

U petak u Domu omladine Beograda nastupa zvezda ovogodišnjeg Resonate festivala – Lee Ranaldo – gitarista i osnivač  benda Sonic Youth, dok će pre njega beogradku publiku zagrejati domaći bend Vvhile i švedska muzičarka Anna Von Hausswolff.

Iste večeri u klubu KENOZIK, Marko Nastić okupiće ekipu DJ/eva na svojoj žurci Easy Tiger, a pored njega nastupiće još: Jichael Mackson, Ada Kaleh, Kristijan Šajković i Vladimir Dragaš.

Resonate 2017 se završava u subotu u klubu Drugsotre, u koorganizaciji sa festivalom Sónar. Program počinje koncertom poznatog kompozitora ambijentalne muzike – Biosphere, a nastavlja se žurkom sa muzičkim zvezdama kao što su Addison Groove, Mykki Blanco, Alba G Corral & Regen, kao i domaćim DJ  zvezdama: Feloneezy, Jackie Dagger i Lil Taty 

CRACKMUSIC Demoparty.

Resonate s ponosom najavljuje i posebnu muzičku radionicu u saradnji sa Red Bull Music Academy koja će se održati u nedelju 23. aprila u Kulturnom Centru Grad. CRACKMUSIC Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je besplatno, a sve što je potrebno je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku. Prijave za ovu radionicu su besplatne i nalaze se na ovom linku: cracmusic demoparty .

Sve informacije o festivalu i cenama ulaznica su na www.resonate.io

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts