Otvorena izložba “Jadran Lazić: 50 godina fotografije” u galeriji Arte

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

JADRAN LAZIĆ SA PORODICOM, PRIJATELJIMA I SARADNICIMA
PROSLAVIO 50 GODINA KARIJERE
NA OTVARANJU IZLOŽBE U GALERIJI ARTE U BEOGRADU

Otvorena izložba “Jadran Lazić: 50 godina fotografije”
Proslavljeni fotograf, koji je svojom kamerom zabeležio najveće zvezde svih vremena, ali i neke važne momente društveno-političkih i kulturnih tokova druge polovine dvadesetog veka, sinoć je u društvu svoje porodice, prijatelja, saradnika i velikog broja medija otvorio izložbu u Beogradu, u galeriji ARTE na Andrićevom vencu.

Izložba “Jadran Lazić: 50 godina fotografije”, koju će beogradska publika moći da poseti sve do 2. oktobra 2021. broji više od 70 radova, i istom prilikom je promovisana i značajna, luksuzna monografija u dva toma, na 900 stranica, koja sadrži mnoge fotografije koje nikada ranije nisu objavljivane.

Izložbu je otvorio Lazićev dugogodišnji prijatelj, Robert Čoban, koji je istakao da je Jadran čovek vedrog duha, koji ima svet na dlanu, uvek spreman za akciju, i koji je zahvaljujući svom izuzetnom šarmu uspeo da se istakne u moru fotografa i privoli najveće svetske zvezde da sarađuju sa njim.


Izložba u Beogradu zauzima važno mesto, iako je jedna u nizu izložbi koju je Jadran ovog leta imao u regionu, slaveći pola veka duge karijere i promovišući luskuznu monografiju, napravljenu upravo ovim povodom.
Silvije Hraste, izdavač monografije, takođe se obratio prisutnima, ističući kvalitet ove knjige, kao i zanimljiv sadržaj, koji se u dva različita luksuzna pakovanja može videti u galeriji Arte.

Pored fotografija velikog broja svetskih zvezda, na izložbi u Beogradu našle su se fotografije i nekih velikih i proslavljenih jugoslovenskih imena, kao što su Beba Lončar, Boris Dvornik, Milan Štrljić, Tanja Bošković, Lordan Zafranović, Suzana Mančić…

Dajući poslednjih dana intervjue za brojne domaće medije, Jadran Lazić je posebno naglasio koliko voli Beograd i koliko mu je beogradska izložba važna. To se pokazalo na otvaranju gde su došli da ga pozdrave i podrže mnogi prijatelji, saradnici i poštovaoci:
Frano Lasić, Dan Tana, Robert Čoban, Mira Adanja Polak, Suzana Mančić, Nenad Marjanović, Miša Obradović, Brajan Rašić, Nenad Radujević, Maja Uzelac, Ana Štajdohar, Vesna Dedić, Lena Bogdanović, Sever Zolak, Ashok Murty i mnogi drugi…

Duška Jovanić i Lena Bogdanović
Brajan Rasić
Nenad Radujević i Maja Uzelac
Frano Lasić sa suprugom
Miša Obradović i Gordana Brković
Milena Durutovič, Jelena Blečić, Vesna, Dedić i Ivan Golušin

Izložbu fotografija Jadrana Lazića možete posetiti do 2. oktobra 2021. godine u galeriji ARTE na adresi Andrićev venac 12.

FOTO: Dalibor Danilović

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

SNIMATELЈI U SRPSKOM IGRANOM FILMU

Izložba SNIMATELЈI U SRPSKOM IGRANOM FILMU Priredila MAJA MEDIĆ oktobar 2021 – januar 2022. Filmska galerija Dvorane Kulturnog centra Beograda (DKC), Kolarčeva 6 Izložba će,