OMAŽOM TAMARI BAKIĆ ZAVRŠEN 36. FASHION SELECTION

Revijom Broj 1 – Tamara Bakić, scenskim omažom prvom srpskom i jugoslovenskom top-modelu Tamari Bakić, sinoć je u Pozorištu na Terazijama završen 36. Fashion Selection u organizaciji modne agencije Select.

Tokom večeri ispunjene emocijama i uspomenama, scenom Pozorišta na Terazijama hodali su neki od najpoznatijih manekena svojih generacija, koji su radili i učili od Tamare Bakić: Ljiljana Erić, Đorđe Kortina, Boško Jakovljević, Nebojša Grnčarski, Adriana Čortan, Svetlana Dmitrić, Mimi Karanović, Filip Maksimović, noseći modele najpoznatijih domaćih dizajnera i modnih kuća: Zvonka Markovića, Verice Rakočević, Bate Spasojevića, AMC, P.S. Fashion, Martini Vesto by Boško, Nemanje Pantelića, Valter, Sirogojno Style.

Nebojsa Grncarski

Svaki izlazak manekena propraćen je burnim aplauzom publike, u kojoj su sedeli članovi porodice, prijatelji i poštovaoci Tamare Bakić.

Djordje Kortina

Program je vodila Snežana Dakić, a sa scene su o Tamari Bakić govorili Tamarina dugogodišnja prijateljica Snežana Simin koja o njoj priprema i knjigu, kreator Zvonko Marković, novinarka Jelena Gajšek i glumica Milica Milša.

Tamara Bakić postavila je temelje manekenstva na jugoslovenskim prostorima, izborila se da ova profesija bude prepoznata i priznata osnivanjem Udruženja manekena, i bila učitelj i mentor mnogim kasnijim generacijama modela.

Od samih početaka 2002. godine, bila je saradnik i gost svakog Fashion Selectiona, te joj je ovom revijom i programom odata počast kakvu zaslužuje.

 Naredni 37. po redu Fashion Selection, biće održan od 21. do 28. aprila 2024. godine.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

NOVE TENDENCIJE ’60

Izložba “Nove tendencije ’60” predstavlja svojevrstan omaž umetničkoj sceni u Italiji šezdesetih godina prošlog veka. U fokusu su tri izložbe: “Gencay, Brtka, Franchini” održana u