NOVI ALBUM BORISA NOVKOVIĆA – “GORI ULICA”! 35 diskografskih godina Borisa Novkovića

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

Boris Novković u svoju diskografiju je upisao 16 studijskih albuma, brojne singl ploče i kompilacije. U godini u kojoj obeležava 35 godina od izlaska svog prvog albuma “Kuda idu izgubljene djevojke…”, publika željna prave energije rock and rolla ima priliku uživati i u novom studijskom albumu pod nazivom “Gori ulica”.

FOTO: Raul Brzić

Borisov rokerskiji pristup na albumu dao se naslutiti singlovima “Dinamit”, “Pun mjesec, ti i ja”, “Gori ulica”, “Ljeto je” i “Moja djevojka”. Borisove pesme su ljubavne tematike, a u stihovima širi pozitivu koja je u ovim izazovnim vremenima itekako potrebna.
Za jedan od svojih prvih singlova “Dinamit” Boris je rekao kako najbolje opisuje novi album, ali i njega u muzičkom smislu. Među dvanaest pesama koliko ih sadrži novi album, Boris je jednu pesmu posvetio i Zagrebu, “Moj grad bez ljudi” koja je nastala 2020. godine u vreme lockdowna i zemljotresa. Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivena singla: “Srebro”, “Ti si vrag”, “Ispod starog mosta” i “Nisam više sam”. Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov saradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma.


“Mogu reći da sam u Hrvoju Prskalu pronašao izuzetno kvalitetnog saradnika. On je oslobodio jednog duha iz mene te sam se opustio i vratio svojim prvim muzičkim energijama rock and rolla.”
Aktuelni singl “Moja djevojka” Boris je nedavno poetski opisao: “Sad već polako možete osetiti atmosferu čitavog albuma koju bi usporedio s nadrealnim putovanjem u moj svet čudesa, poput onog Alisinog iz bajki. Taj svet i album, kao i ova pesma, ispunjeni su kosmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali doprinos i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svet sutra boljim.”
Boris Novković jedan od najuspešnijih i najpopularnijih regionalnih kantautora čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji, poput “Kuda idu izgubljene djevojke”, “Jači i od sudbine”, “Daleko”, “U dobru i zlu”, “Dok svira radio”, “Eloiz”, “Vukovi umiru sami “ redovno se mogu čuti na svim radio stanicama.
Novi album “Gori ulica” je u prodaji u Srbiji u izdanju Jugotona.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

UZ EUCERIN ZIMA JE SJAJNA!

Uz kupovinu bilo koje Eucerin® anti-age kreme za lice, kao poklon vas očekuje atraktivni neseser sa mini pakovanjima Eucerin® antiage krema za dnevnu i noćnu