Search
Close this search box.

MODNA REVIJA UK U SRBIJI

Britanska ambasada u saradnji sa agencijom Fabrika, 29.novembra u  u Rezidenciji Britanskog Ambasadora, sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa između Ujedinjenog Kraljevstva I Srbije, organizuje modni događaj

UK in Serbla Fashion Show/Modna revija UK u Srbiji

Rukovodeći se ovom idejom, na reviji će biti prikazane modne revije Sinead Gorey iz Londona i Tamare Radivojevic iz Srbije.

SINEAD GOREY ,je jedna od najpoznatijih Britanskih kreatorki mlađe garde na britanskoj modnoj sceni. Svoj brend je lansirala 2019. godine prezentacijom na Nedelji mode u London i od samog početka je podržava i sponzorišre British Fashion Council, što najbolje govori o njenom kvalitetu i talentu.

Ellie Goulding, kompozitor

 

Sinead konstantno poziva modnu industriju na buđenje. Njene kolekcije su buntovne, seksi i odraz njenog odrastanja na londonskoj rejv sceni. Inspiirisana je party kulturom, smelim printovima, ekstremnim krojevima i živim bojama rejv estetike. Njena digitalna štampana tkanina postala je kultna, a njena etiketa omiljena mnogim poznatim ličnostima kao što su Cardi B, Kali Uchis, Chloe Bailey, Rosalia, Andrea Valle, Jorja Smyth, Ellie Goulding, Megan Thee Stallion, Miranda Cosgrove, Tammy, Ana Mena…..

Andrea Valle, pevačica

U Beograd dolazi sa najnovijom kolekcijom “Party girl” za proleće/leto 2024. koju je prikazala na samostalnoj reviji u okviru zvaničnog programa septembarskog London Fashion week-a.

TAMARA RADIVOJEVIĆ- jedna od naših najuspešnijih srpskih modnih dizajnerki.  Diplomirala je modni dizajn 2000. godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa.

Tamara Radivojević

Od 2006. godine vodi uspešan sopstveni brend u Srbiji, “Tamara Radivojević Fashion studio”.

Kroz svoje kolekcije, igra se smelim kontrastima i siluetama. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji, autentični su potpisi njenog rada.

Tamara Radivojević

Osmislila je seriju “capsule” kolekcija, sačinjenu od relevantnih i vanvremenskih komada, kojom poručuje da je od konstantne kupovine trendi odeće mnogo važnije promišljeno graditi lični stil.

Svaka njena  kolekcija stavlja akcenat na određene odevne predmete, čijim se kombinovanjem stvara smeo, upečatljiv,ležeran, “cool” lični izraz. Uvek je relevantna, vanvremenska, primenljiva.

Na modnoj reviji u Britanskoj rezidenciji će premijerno prikazati najnoviju capsule kolekciju.

Izvor fotografija: Fabrika

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts