MIHAEL MILUNOVIĆ NA BEČKOM RINGTURMU

Naš istaknuti slikar Mihael Milunović na RINGTURMU!

Ako vam je ovog leta jedna od destinacija Beč, prođite obavezno pored Ringturma jer je do septembra ”obučen” u delo našeg umetnika Mihaela Milunovića.

Mihael Milunović – slikar / Foto: Jovana Ilić

 

Slika ”Vizija” slikara Mihaela Milunovića, odabrana je da krasi ove godine najvišu zgradu u istorijskom delu Beča , poznatiju kao Ringturm.

Naime, po deseti put, zgrada Vienna Insurance grupacije (VIG) Ringturm u Beču, „oblači ”se u umetničko delo. Ovog leta, delo srpskog umetnika Mihaela Milunovića – „Vizija“, postavilja planinski masiv u centar austrijske prestonice. Umetničko delo, veličine 4.000 kvadratnih metara, predstavlja kulturni dijalog između Austrije i Srbije. Time se istovremeno naglašava značaj naše države za VIG, koji u Srbiji posluje preko kompanije Wiener Städtische osiguranje. Sa svojih 73 metra visine i 23 sprata, Ringturm je najviša zgrada u istorijskom i turističkom centru Beča.

Poslovna zgrada VIG Plaza na Novom Beogradu, u kojoj se nalazi centrala kompanije Wiener Städtische Osiguranje, u periodu od 12. do 18. juna takođe je bila ulepšana delom „Vizija rekrivanje“ VIG Plaze umetničkim delom početak je dugogodišnjeg društveno odgovornog projekta „Wiener Art“. Delo „Vizija“ deo je bogate umetničke kolekcije ove kompanije.

„Na mojoj slici “Vizija” radi se o individui i njenom odnosu prema grupi, koji pokreće njena težnja ka transcedenciji. Crveni voz koji se penje na plavu planinu je alegorija na doslednost i izdržljivost, a to su osobine koje su od velike pomoći prilikom uspinjanja na strmu planinu. Uspinjača je, takoreći, sredstvo koje nam pomaže u samospoznaji. Antena na vrhu planine meni je važna – ona simbolizuje spremnost da se pozitivna energija podeli sa drugima“, kaže Mihael Milunović.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts