MALIKA FAVRE DOLAZI NA DESIGN WEEK NOVI SAD

Jedna od najznačajnijih ilustratorki današnjice, Malika Favre, potvrdila je gostovanje na Design Week Novi Sad, manifestaciji koja će se održati od 30. septembra do 7. oktobra na Spensu.

Na PDP konferenciji koja predstavlja govorni program Design Week-a, publika će imati priliku da čuje predavanje Malike Favre pod nazivom “Ja i ti i svi koje poznajemo”, zakazano za subotu, 1. oktobra 2022. Godine, u amfiteatru Spensa.

Ova francuska umetnica koja pomera granice savremene ilustracije, dolazi iz Barselone, njenog trenutnog grada i izvora inspiracije. Malikin smeli, minimalistički stil koji se često opisuje kao Pop Art i OpArt postao je sinonim i inspiracija širom sveta za reinterpretaciju svakodnevnog i običnog. Začinjene humorom i dozom seksualnosti, ilustracije Malike Favre provociraju i intrigiraju maštu i podsvest posmatrača.

U ovom predavanju, Malika se osvrće na svoju ilustraciju kroz prizmu ljudi koje je srela na svom životnom i umetničkom putu. Od porodice do doživotnih prijatelja i slučajnih susreta, ona nas vodi na kreativno putovanje duboko negovano odnosima sa drugim ljudima, gde složićete se “niša nije samo slučajnost”.

Malika Favre je svoj umetnički put i karijeru počela studirajući grafički dizajn u Parizu, pre nego što se preselila u Veliku Britaniju 2004. godine, gde je nastavila svoju karijeru kao ilustrator. Nakon višegodišnje uloge dizajnera u multidisciplinarnoj agenciji, 2011. pokreće sopstveni biznis kao nezavisni illustrator i umetnik, i od tog momenta njen nepogrešivi stil ju je uspostavio kao jednu od najtraženijih grafičkih umetnika u Velikoj Britaniji.

Ako ste u skorije vreme pogledali reklamu za Ipad ili naišli na izdanje The New Yorker magazina, onda je velika verovatnoća da ste se već susreli s radom Malike Favre!

Osim brojne publike širom planete, Malikin prepoznatljivi stil ilustracije bogatog kolorita, privukao je i klijente poput The New Yorker, Montreux Jazz, Apple i Penguin Books, i mnoge druge.

Kroz 14 programskih celina i preko 300 dizajnera i umetnika koji će učestvovati u kreiranju sadržaja, novosadska nedelja dizajna će prikazati najznačajnije autorske pojave u domenu grafičkog dizajna, produkt dizajna, fotografije i mode. Na prostoru od preko 7 500 kvadratnih metara, Publika će imati priliku da uživa u brojnim izložbama, prostornim instalacijama, uličnoj umetnosti, filmskom i muzičkom programu, kao i programu za decu. Aktuelna imena svetske dizajn scene učestvovaće u govornom programu festivala, dok će mladi kreativci imati priliku da unaprede svoje veštine kroz 10 praktičnih radionica.

Design Week Novi Sad predstavlja program nedelje primenjenih umetnosti Kaleidoskopa kulture, a realizuje se u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture – Novi Sad 2022.

Detalji programa će biti objavljeni uskoro, a do tada zapratite Instagram stranicu festivala kako biste bili u toku sa svim novostima:
https://www.instagram.com/designweekns/ 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

FM42 MAGAZIN

On Key

Related Posts

FashionMag42 vam predstavlja Styx

FM42: Jelena, kada ste odlučili da dizajnirate natik i zašto baš ime Styx? Pre dve godine sam počela sa izradom nakita kao dodatnim poslom.U međuvremenu