LEVI’S I F.FM PLATFORMA LANSIRALI SERIJU PODKASTA O ODRŽIVOJ MODI

Serijal na samom vrhu naše to-hear liste

Kako se dobijaju biomaterijali, postoje li prepreke kada je u pitanju reciklaža tekstila u Srbiji, koje vrste odeće i obuće mogu da se recikliraju i kako do redizajna i popravke garderobe, pitanja su na koja odgovaraju sagovornici Levi’s x F.fm podkasta o modnoj industriji i njenom pomaku ka cirkularnoj ekonomiji.

U prvoj epizodi jednako zanimljivoj profesionalcima u industriji i ljudima koji su jednostavno zainteresovani za modu, biodizajnerka i umetnica Adrienn Újházi predstavila je prednosti biomaterijala u odnosu na konvencionalni tekstil, kako se biomaterijali dobijaju i gde svi koji žele da se bave ovom vrstom modne inovacije mogu da se informišu i uključe.

U drugoj polusatnoj emisiji direktor centra za reciklažu tekstila Texeco Predrag Ratić dotakao se izazova sa postavljanjem kontejnera za reciklažu odeće i obuće u Srbiji. Gledaoci mogu da saznaju koji tekstil može da se reciklira i razloge zbog kojih obuća nije pogodna za reciklažu.

Sagovornice poslednje epizode, Ana Trošić Trajković dizajnerka i vlasnica koncept prodavnice Biro354c i Dunja Trifunović, predstavnica Mreže mladih za klimatsku odgovornu budućnost, upoznale su nas sa novim mogućnostima za popravku garderobe i njenu prenamenu.

Inspirativni video serijal, kog možete da pronađete na Youtube kanalu F.fm platforme, nastavak je višegodišnje kampanje kultnog američkog brenda Levi’s na globalnom i lokalnom nivou.
Razvijajući različite dizajn inicijative i boreći se za održivije principe proizvodnje na nivou cele modne industrije, kompanija iz San Franciska prerasla je u globalni pokret koji insistira na etičnoj, savesnijoj i održivijoj modi.

U Srbiji, Levi’s je ostvario saradnju sa mladim domaćim dizajnerima kroz tutorijale o upcycling-u, modnom konceptu koji podrazumeva korišćenje postojeće odeće i aksesoara te njihovo restrukturiranje u sasvim nove komade.
Dodatno, u sklopu akcije reciklaže tekstila, kupci su tokom aprila i maja ove godine imali priliku da donesu staru garderobu u Levi’s prodavnice i omoguće joj novi život umesto da završi kao tekstilni otpad.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Vanja Juranić

Fashionmag42 magazin je imao priliku porazgovarati sa rediteljkom Vanjom Juranić koja je privukla veliku pažnju sa filmom ‘Samo kad se smijem’ . Otkrila nam je

Nova Superhero kolekcija slavi ljubav!

Prava ljubav se lako nosi uz novu Superhero kolekciju! Mastercard i NURDOR predstavljaju četvrtu Superhero kolekciju inspirisanu ljubavlju koju potpisuje muzičar Kendi, a sav prihod