Kolekcijom “Probaj me” Bata Spasojević menja percepciju modnog izraza i spaja neočekivano

Navikli smo od našeg proslavljenog dizajnera Bate Spasojevića da očekujemo neočekivano, a on nam iznova kroz svaku novu reviju da još više.

Ovog decembra, Bata je pripremio apsolutni spektakl – reviju “Probaj me” inspirisanu sopstvenom inspiracijom za bavljenje modom – Oliverom Mandićem koji će mu se pridružiti na samoj pisti u sredu, 8.12. u našem prestoničkom hotelu Hyatt Regency.

“Muzičke i filmske svetske zvezde su nas kroz vreme učile širinom mašte koja se može pokazati izborom odeće, a jedna od njih je i moja velika inspiracija iz ranih dana Oliver Mandić. On je neko ko je kroz svoje oblačenje pokazao do kakvih sve uzbuđenja i doživljaja ovaj tip izraza može da nas dovede”, istakao je Bata i dodao da je upravo ovoj ekstravagantnoj ličnosti, njegovoj autentičnoj muzici i vizuelnom identitetu, koji nije prevaziđen ni dan danas, i posvećena revija.

Kolekcija “Probaj me” prenosi upravo te elemente uzbuđenja. Najfiniji štofovi materijala, svila, vuna u kombinaciji sa savremenim tehnologijama obrade tekstila što dovodi do lakoće održavanja. Moćni dominantni sakoi, pantalone, kaputi dominiraju u kolekciji i nose jak i prepoznatljiv pečat uz puno detalja. Eklektika u stilovima, eklektika u materijalima, oponašanje burnosti života i sprečavanje dosade i unapred određenih diktata.

“Moda je jedan od kulturoloških trendova, a inspiracija za baš ovu kolekciju datira još od 70ih pa sve do danas. Hipi, rok, pank, disko, grandž, trans stilovi otvorili su mogućnost čoveku da načinom odevanja pokaže sebe – svoju ličnost, svoje unutrašnje stanje, emocionalni status, sfere interesovanja. Moj je cilj upravo to – pokazati individualnost kroz slobodu izbora odevanja”, zaključio je Bata.

“Probaj me” je mnogo više od same modne revije. “Probaj me” je muzičko-scensko-filozofski spektakl koji će da nam u sredu od 18h potpuno promeni gledište na sopstveni vizuelni izraz i naučiti kako da na pravi način istaknemo našu ličnost kako joj i priliči.

FOTO: Marko Arsić i Ištvan Cekuš

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SISTERS CODE ATELIER
Klasičan stil koji ne izlazi iz mode
REVOLUCIONARNI SERUM

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Newsletter

No spam, notifications only about new articles, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Jadran Malkovich glumac u fokusu!

FM42 magazin je porazgovarao sa jednim od najtraženijih glumaca u Srbiji, otkrio nam je koju ulogu priželjkuje, na koji način je bira i kakvi su

SENIDAH x FASHION&FRIENDS: MAGIČNA NOĆ ZA PAMĆENJE

SENIDAH x FASHION&FRIENDS: MAGIČNA NOĆ ZA PAMĆENJE Stil, glamur, atmosfera ispunjena emocijama i veličanstveni nastup balkanske muzičke zvezde Senidah obeležili su jučerašnji ekskluzivni Fashion&Friends događaj. Veče