Search
Close this search box.

Kako negovati kožu lica u periodu menopauze

Svake godine, 25 miliona žena prolazi kroz menopauzu, što je prirodna faza u životu svake žene. Do 2025. godine se očekuje da će broj postmenopauzalnih žena širom sveta dostići neverovatne 1.2 milijarde*.

Menopauza predstavlja transformaciju tela i duha sa različitim izazovima za svaku ženu. Tokom ovog perioda, žene često redefinišu svoje prioritete i interesovanja, što može voditi otkrivanju novih strasti i hobija. Povezivanje sa drugim ženama koje prolaze kroz slična iskustva može rezultirati snažnim zajednicama podrške i trajnim prijateljstvima. Važno je znati da menopauza ne zahteva pauzu i da se sve može odvijati svojim prirodnim tokom uz odgovarajuću podršku.

Svetski Dan Menopauze, koji se obeležava svake godine 18. oktobra, ima za cilj podizanje svesti o važnosti razumevanja i podrške ženama tokom ovog životnog prelaza. To je vreme kada se žene povezuju, dele iskustva i inspirišu jedna drugu da se suoče s menopauzom sa samopouzdanjem i vitalnošću.

U periodu koji prethodi menopauzi, postepeno opadanje nivoa reproduktivnih hormona ima značajan uticaj na organizam. Ovaj proces izaziva različite simptome koji se manifestuju širom tela, uključujući i kožu. Fluktuacije u nivoima estrogena i kortizola ubrzavaju proces starenja kože, rezultirajući gubitkom vlažnosti i kolagena u koži, što dalje dovodi do pojave suvoće, opuštanja kože i pojave bora.

SVE POČINJE OD NAŠE KOŽE

Može se osetiti mnogo toga tokom 3 faze menopauze, ali prva promena primetiće se na koži.

U fazi perimenopauze, koja označava početak hormonalnih promena, žene često doživljavaju neredovne menstrualne cikluse. Ovaj period nosi različite fizičke simptome poput vrućina, promena u koži, rasta kose, fluktuacija težine, i mnoge druge. Psihički efekti, kao što su promene raspoloženja i nesanica, takođe su česti.

Nakon perimenopauze, dolazi menopauza, koja se zvanično smatra početkom kada menstruacija izostane duže od godinu dana. U ovoj fazi, neki simptomi mogu postepeno smanjivati, poput vrućina i promena raspoloženja. Međutim, drugi simptomi kao što su starenje kože i rizik od osteoporoze mogu se pojačati, zahtevajući nastavak brige o zdravlju. Menopauza takođe dovodi do hormonskih promena koje utiču na kožu lica, uključujući smanjenje produkcije kolagena i elastina, kao i smanjenje nivoa DHEA hormona.

 

U ovim životnim fazama, podrška najbližih prijatelja, porodice i partnera je neprocenjiva, ali tu je i posebna snaga koju donosi brend Vichy, francuski dermokozmetički lider. Vichy se posvećuje osnaživanju žena u njihovom putovanju kroz menopauzu i pruža podršku tokom ove važne faze života. Vichy nas podseća na važnost podrške i samopouzdanja tokom menopauze. Njihova misija je da inspirišu žene da se pripreme za izazove koji dolaze. Iako se suočavanje sa simptomima starenja i prelazom u menopauzu može činiti izazovnim, mnoge žene se suočavaju s dodatnom preprekom – teškoćom u otvorenom razgovoru s partnerom i prijateljima o ovim važnim životnim promenama i njihovim uticajem na svakodnevni život. Vichy je tu da pruži podršku i zajedno s vama korača kroz ovu fazu punu promena. Kao pionir s dvadeset godina iskustva u pružanju nege za zrelu kožu, Vichy je formulisao liniju proizvoda – Neovadiol.

NEOVADIOL PROTOKOL ZA SVAKU FAZU MENOPAUZE

EFIKASNOST SERUMA
-13% OPUŠTENOSTI*
-22% STARAČKIH FLEKA**
+61% EPIDERMALNI POVRŠINSKI LIPIDI***
-12% BORA****
+14% SJAJA*
* Kliničko ocenjivanje sprovedeno na 42 žene posle 2 meseca.
** Instrumentalno ispitivanje smanjenja veličine tamnih fleka sprovedeno na 41 ženi posle 2 meseca.
*** Formula sa lipidima koji nadoknađuju smanjenu količinu sebuma tokom menopauze.
**** Kliničko ocenjivanje sprovedeno na 41 ženi posle 2 meseca.
EFIKASNOST SERUMA
-13% OPUŠTENOSTI*
-22% STARAČKIH FLEKA**
+61% EPIDERMALNI POVRŠINSKI LIPIDI***
-12% BORA****
+14% SJAJA*
* Kliničko ocenjivanje sprovedeno na 42 žene posle 2 meseca.
** Instrumentalno ispitivanje smanjenja veličine tamnih fleka sprovedeno na 41 ženi posle 2 meseca.
*** Formula sa lipidima koji nadoknađuju smanjenu količinu sebuma tokom menopauze.
**** Kliničko ocenjivanje sprovedeno na 41 ženi posle 2 meseca.

U svakoj fazi menopauze, kao prvi korak do savršenog protokola, a pre dnevne i noćne nege, preporučuje se Neovadiol Meno 5 BI-Serum koji aktivira dinamičnost 5 mehanizama protiv starenja kože u menopauzi: preoblikuje konture lica, smanjuje vidljivost staračkih fleka, smanjuje bore, vraća koži sjaj, nadoknađuje lipide u površinskim slojevima.

NEMA PAUZE U MENOPAUZI

Menopauza je životni period svake žene koji zahteva podršku u prevazilaženju promena i izazova. U Facebook grupi “NEMA PAUZE U MENOPAUZI” sa gotovo 8 hiljada članica, žene iskreno razgovaraju o svojim iskustvima i traže savete kako da se suoče s promenama. Pitanje koje ih sve zanima jeste: Zašto bismo pravile pauzu u menopauzi? Pozivamo vas da podelite svoja iskustva u ovoj grupi, da se redovno brinete o sebi i da ne dozvolite da vas išta poremeti. Uživajte i dočekajte novu sebe raširenih ruku!

Za više preporuka posetite Vichy platformu posvećenu menopauzi, a uz savete stručnjaka i adekvatnu negu uživajte u putovanju kroz još jedno poglavlje u vašem životu zvanom menopauza.
Više informacija o proizvodima, kao i Vichy asortimanu potražite na sajtu vichy.rs.

Vichy Neovadiol Meno5 serum po ceni od 4.019,99 dinara
Vichy Neovadiol peri krema po ceni od 3.869,99 dinara
Vichy Neovadiol post krema po ceni od 3.869,99 dinara

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts