Search
Close this search box.

Izložba slika Hanne Dujmović u galeriji Štab

HANNA DUJMOVIĆ – ’’La Joie De Vivre’’ / ’’Radost življenja’’
Izložba slika u galeriji Štab od 23. maja do 5. juna 2023. godine.

Umetnica iz Sarajeva, Hanna Dujmović, predstaviće beogradskoj publici svoju najnoviju produkciju, na izložbi La joie de vivre (Radost življenja), koja se otvara u utorak, 23. maja 2023. godine u galeriji Štab.

Radost življenja _ La joie de vivre

Naziv izložbe inspirisan je načinom stvaranja Hanne Dujmović, ali je ujedno i naziv slike Anrija Matisa (Henri Matisse). Sve slike su rađene u tehnici ulje na platnu, a karakterišu ih jarka paleta boja, originalni materijali sa drugih kontinenata, sofisticirana grafika, mešavina
žanrova i veliki broj objekata.
’’Oblici su ženstveni, uvrnuti, vijugavi, dvosmisleni, sladostrasni, elegantni i nespretni. Ove zaobljene forme ženskih tela i njihovo fleksibilno i opušteno držanje pojačavaju osećaj radosti i slobode koji proizilaze iz rada. Slikarka — bez sumnje — nastoji da svoju umetnost usidri na tlu koje je dovoljno dosledno da podrži kadence i plesove koje nosi njen rad. ’’ – kaže u katalogu kustoskinja izložbe, Milica Zorić i dodaje:
’’Hanin stil je od prošle godine doživeo jednu zapaženu evoluciju. Predmeti
predstavljeni na njenim slikama postaju spljošteni i sve više se izvlače iz stvarnog prostora.
To je, moglo bi se reći, treći prostor; nova stvarnost, koja nastaje iz jaza između prikazanog i
predstavljenog. U ovom kontekstu, dekorativni motivi deluju na spoju između stvarnosti
predmeta i njegovog predstavljanja u okviru skupa formi’’
Izložba Hanne Dujmović Radost življenja, predstavlja Aleksić galerija (galerija savremene umetnosti iz Kragujevca) i deo je projekta ’’Galerija u gostima’’, koju je nedavno pokrenula galerija Štab, u želji za uspostavljanjem što bliže saradnje sa galerijama iz zemlje i inostranstva. Ovo je ujedno i prvo predstavljanje Aleksić galerije iz Kragujevca beogradskoj publici.
Izložba traje do 5.juna 2023.godine.

O umetnici:

Hanna Dujmović je akademska umetnica rođena u Sarajevu 1994. godine. Akademiju likovnih umjetnosti završila je 2017. godine kao najbolja studentkinja klase, te joj je dodeljena Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu.
Od srednjoškolskih dana aktivna je u polju umetnosti, a svoje slikarske i skulptorske radove do sada je izlagala na više od 20 grupnih, i četiri samostalne izložbe, kako kod nas tako i širom sveta (talija, Amerika, Velika Britanija, Srbija, Japan). Učesnica je i organizatorka mnogih projekata koji se tiču umetnosti i kulture.

Hanna

Trenutno se aktivno bavi slikarstvom i sarađuje sa svetskim kolekcionarima. Njene slike nalaze se u više od 300 privatnih kolekcija na više kontinenata. Hanin rad deo je najpoznatijih svetskih platformi koje se bave promocijom i prodajom umetničkih dela afirmisanih umetnika/.
Trenutno stvara, živi i radi u Sarajevu i Beogradu.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts