IZLOŽBA FOTOGRAFIJA JADRANA LAZIĆA U GALERIJI ARTE, ZBOG IZUZETNOG INTERESOVANJA PRODUŽENA DO 5. OKTOBRA 2021.

“Jadran Lazić: 50 godina fotografije”
Izložba proslavljenog fotografa, Jadrana Lazića, u galeriji ARTE na Andrićevom vencu, koja već desetak dana privlači veliku pažnju Beograđana, zbog velikog interesovanja, produžava se do 5. oktobra 2021. godine.

Jadran Lazić, fotograf koji je svojom kamerom zabeležio najveće zvezde druge polovine dvadesetog veka, kao i brojne istorijski važne trenutke tog perioda, ove godine proslavlja pola veka svoje uzbudljive karijere.

1979 Okupacija u 26 slika Cannes 1979

“Celo leto sam posvetio svom velikom jubileju i promociji knjige “Jadran Lazić: 50 godina fotografije”. Ova izložba u Beogradu je osma po redu i jako se radujem činjenici da je zaista toliko posećena, jer Beograd u mom životu zauzima posebno mesto”, izjavio je Jadran.

Izložba “Jadran Lazić: 50 godina fotografije”, koju beogradska publika može da pogleda u galeriji ARTE, broji više od 70 radova i predstavlja jedno važno, veliko i, luksuzno izdanje – monografiju u dva toma, na 900 stranica, koja sadrži mnoge fotografije koje nikada ranije nisu objavljivane.

Ovu izložbu definitivno karakterišu portreti najvećih holivudskih zvezda, ali Jadran je iz svoje arhive otkrio i nekoliko značajnih fotografija proslavljenih jugoslovenskih imena, kao što su Beba Lončar, Boris Dvornik, Tereza Kesovija, Milan Štrljić, Tanja Bošković, Lordan Zafranović, Suzana Mančić…

Izložba fotografija Jadrana Lazića otvorena je sve do 5. oktobra 2021. godine u galeriji ARTE na adresi Andrićev venac 12.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Vanja Juranić

Fashionmag42 magazin je imao priliku porazgovarati sa rediteljkom Vanjom Juranić koja je privukla veliku pažnju sa filmom ‘Samo kad se smijem’ . Otkrila nam je

Nova Superhero kolekcija slavi ljubav!

Prava ljubav se lako nosi uz novu Superhero kolekciju! Mastercard i NURDOR predstavljaju četvrtu Superhero kolekciju inspirisanu ljubavlju koju potpisuje muzičar Kendi, a sav prihod