Search
Close this search box.

Prikazana kolekcija Ines Atelier – BIRD IN SPACE

 U petak veče je u prelepom ambijentu galerije G12 Hub, modna dizajnerka Ines Janković, u formi izložbe, prikazala kolekicju nakita za proleće-leto 2016,
u okviru svog brenda INES Atelier, koju je simbolično nazvala BIRD IN SPACE.

Kolekcija je inspirisana istoimenom skulpturom rumunskog vajara Konstantina Brankuzija. Bird in Space je remek-delo nastalo 1923. godine, a ono što ga karakteriše je činjenica da se umetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Upravo je to bio motiv i pristup na kome je baziran dizajn modela koji čine ovu kolekciju.

Svi komadi nakita izradjeni su u Milanu, u maloj laboratoriji, gde su nekada nastajali i oni sa potpisom prestižnih juvelirskih kuća kao što su Bvlgari ili Cartier.

Ovde se praktikuje poseban pristup izradi bižuterije, po tradicionalnim metodama starih majstora, što čitavoj kolekciji daje posebnu notu. Samim tim i svaka ogrlica, prsten, narukvica… dobija vanvremensku vrednost i izlazi iz okvira trendy komada. Izlivene forme bakra u kombinaciji sa  Swarovski kristalima i različitim završnim obradama, dale su moderan i nesvakidašnji izgled nakitu.

Kolekcija sadrzi četiri grupe, prevashodno po boji podeljene. Prva je pastelna grupa, u kojoj dominiraju nežni tonovi, sa rodijum završnom obradom. Komadi prepoznatljivi po kamenju “Tiffany” tonova obrađeni su svetlim dvanaestokaratnim zlatom i čine drugu grupu. Potpunu novinu predstavlja galvanizacija u braon pozlati, u kombinacija sa oker, fuksija i deep blue kamenjem, što je karakteristika treće grupe nakita. U poslednjoj grupi akcenat je na antracit prevlaci, kojoj su “suprotstavljeni” neon kristali, koji ujedno predstavljaju i vrhunac kolekcije nakita​ Bird in Space.

Pored nakita, deo izložbe ​činile su fotografije iz lookbooka za ovu kolekciju, čiji je autor Miloš Nadaždin.
Među posetiocima izložbe, dominirale su, naravno, dame, a mogle su se primetiti i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Beograda: glumice Jelena Gavrilović, Marija Jovanović, Milica Majkić i Milica Petrović, zatim fotograf Miloš Nadaždin, pevačica Ilda Šaulić, novinarka Duška Jovanić, direktor Beogradske nedelje mode-Nenad Radujević, fitnes instruktor Emil Pavlekić, slikarka Biljana Cincarević i mnogi drugi.

Muziku je ovoga puta birao DJ SPACEWALKER.

fotografije by JOVANA TOMAŠEVIĆ 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts