Search
Close this search box.

Hollywood u Zagrebu!

Hollywood u Zagrebu!
Casting direktorica Kimberly Graham, koja je radila na filmu Avatar, dolazi u Zagreb.

Kimberly Graham, dolazi u Zagreb, zahvaljujući glumici i producentici Ines Wurth, Hrvatici s Los Angeleskom adresom i Sanji Drakulić, osnivačici Duart Platforme.

“Udružile smo snage i organiziramo Master Casting radionicu as Kimberly Graham. Predivno je imati Hollywood na dlanu zahvaljujući Ines Wurth koja je naš kontakt sa Kimberly, do koje bi inače, moram priznati, teško došli. Njezino iskustvo rada na velikim filmovima poput Avatara, neprocjenjivo je. Čuti i naučiti dio toga kako doći do uloga u takvim projektima i čuti što ona traži kada radi casting, za svakog glumca, trebao bi biti prioritet.” – kaže Drakulić.

Upravo zbog toga, ali i njezine karijere nagrađene nagradom EMMY, veliki značaj je ugostiti ju u Zagrebu.

Kimberly Graham hollywoodska je casting direktorica, članica CSA, poznata po castingu za čuvenu tv seriju Homeland, filmove Avatar, Before Midnight  i dobitnica mnogih nagrada među kojima i nagrade EMMY Award i Artios Award.

Poznato je da se Hrvatska godinama uspjela izborila za vrlo dobro mjesto u filmskoj industriji, ali još radimo na probijanju hrvatskih glumaca i profesionalaca vani. Iako su ranije velike uloge bile rezervirane samo za strane glumce, dokaz da su se takve stvari promijenile je glavna uloga Gorana Bogdana u Netflixovom filmu Faraway, koji se u cijelosti snimao u Hrvatskoj, a za koji je
upravo Sanja Drakulić radila casting. Dolazak jedne hollywoodske casting direktorice otvara ne samo mogućnosti da hrvatski glumci imaju priliku biti viđeni i dobiti ulogu u američkim produkcijama, već i mogućnost da svi skupa dignemo industriju na neku novu razinu.

Kimberly Graham, će osim casting radionice, koja je namijenjena samo profesionalnim glumcima, biti gost Duart’s Networking Eventa 11.06., u nedjelju, na kojem će skupa s Ines Wurth, prenijeti svoja iskustva kroz moderirani razgovor i taj je event otvoren svima.

“Ines Wurth ima iskustvo rada u Americi i kao producentica i kao glumica. Mi smo svi više puta gledali poznate razgovore „Inside the Actors Studio“ gdje su poznate osobe razgovarale o svojem iskustvu i davale dragocjene savjete mladim ljudima. Upravo na taj način, zamislili smo ovaj razgovor s Kimberly koji će moderirati Ines Wurth. Mislim da je njezino iskustvo rada tamo dragocjeno, ali opet poznaje i naše tržište. Brojni će naši glumci, producenti i redatelji, moći čuti, sigurna sam, broje dobre savjete i naučiti iz njezinog iskustva.

Kimberly Graham

Duartova misija godinama je stvoriti mjesto za povezivanje profesionalaca kreativne industrije: online, putem Duart platforme, ali i uživo, kako bi se upoznali, educirali i međusobno se povezali.

Na Duartovom Networking Eventu, sigurni smo da će naučiti nove stvari, pronaći nove suradnike i kreativce za svoj sljedeći projekt.“ – ističe Sanja Drakulić.

Hollywood nikad nije bio bliži, stoga ako ste zainteresirani prisustvovati ovom događaju, potrebno je prijaviti se za isti preko društvenih mreža Duart Platforme ili e-maila: office@duart.hr.
Ulaz se naplaćuje, a događaj je namijenjen svim filmskim profesionalcima, glumcima, redateljima, piscima, producentima, statistima, filmskim entuzijastima i filmofilima, filmskim kritičarima, i fanovima filmske industrije.

Nadamo se da će sve češći dolazak stranih gostiju u Hrvatskoj postati svakodnevica i da će zainteresiranih za iste biti sve više.
Event je u Zagrebu, Jabukovac 37 (BIZ Koshnica), i razgovor će biti održan na engleskom jeziku. Event je podržan od strane Destilerije Aura, NIKEL kozmetike, Somersby-a i BOOM
BOX-a.

Kimberly Graham IMDBwebsite.
Link na FB event

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts