Search
Close this search box.

Fashonmag42 intervju: Marija Aidooklin

FM42: Marija, kada si shvatila da želiš da se baviš modnim dizajnom?
Od malena sam iskazivala sklonost ka raznovrsnom umetničkom stvaranju. Prilično sam se interesovala za modu što i nije čudno jer sam se divila unikatnom modnom stilu ženama iz moje najuže porodice od kojih sam i dobila taj talenat. U tinejdžerskom periodu sam iscrtavala zanimljive modne kreacije i razvila poseban stil. Oduvek sam želela da studiram ono što najviše volim i ono što sam ja u svakom smislu. Završila sam „Akademiju tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd“, odsek dizajn tekstila i odeće sa zvanjem – strukovni dizajner. Imam interesovanje, ljubav, profesionalno znanje i veštine u svakoj vrsti i segmentu dizajna, kao i samog tekstila.

 

 

FM42: Šta te inspiriše dok kreiraš kolekcije?
Inspiraciju za kolekcije pronalazim u osećanjima, u istoriji mode, u prirodi, arhitekturi, u različitim vidovima i pravcima umetnosti. Ono što me posebno uzbuđuje kada uđem u studiozno istraživanje mojih inspiracija je što nikad do kraja ne znam šta će biti i gde će me to sve dovesti, ali znam da se to nigde drugde neće naći.

FOTO: Miloš Milosavljević

FM42: Imala si priliku da predstaviš kolekciju na Bafe eventu. Kakvi su ti utisci?
Da, učešće na Bafe eventu je divno iskustvo kao i saradnja sa profesionalnim, uigranim timom iz organizacije. U budućnosti očekujem od sebe još ovakvih događaja. Raduje me svakako dosta pozitivnih kritika na moju kolekciju od ljudi iz modne industrije, kao i od samih obožavalaca mode.

FOTO: Miloš Milosavljević

FM42: Kome je namenjen tvoj brend?
Kolekcija „Heartbeat“ i uopšteno brend Marija Aidooklin Atelier je za otmenu i ženstvenu ženu sigurnu u sebe i svoj istančan ukus. Za ženu koja predstavlja moć, lepotu, jedinstvenost. Za onu koja voli i nagrađuje sebe i svoju unikatnu osobenost, za onu koja je samosvesna, superiorna, ona koja uvek ostavlja pečat originalnosti.

FOTO: Nenad Karlić
FOTO: Miloš Milosavljević

FM42: Gde možemo da saznamo više o brendu i kakvi su ti planovi za 2024. godinu?
Za sada su tu Instagram i fejsbuk stranica brenda, ali u toku je i izrada mog web sajta gde će se naći više informacija o brendu. Planovi za 2024. godinu su nove kolekcije koje su u izradi, zadržan je isti poseban stil kao u prethodnoj kolekciji, ali opet i nešto skroz novo će biti uključeno. Volim da iznenadim. U planu je i revijsko predstavljanje mog rada, kao i izlaganje u dizajnerskoj koncept radnji gde će od sada moći da se kupe odevni predmeti sa mojim potpisom.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts