Search
Close this search box.

FashionMag42 vam predstavlja modni brend MATEYANEIRA


Mateja je prije nekoliko godina radila u Severininom timu za styling, te smo je kontaktirale s ciljem da pitamo svidja li joj se nešto iz naše kolekcije- na što smo dobile odgovor- “Da, sve!”

FM42: Kako je nastao modni brend Mateyaneira?
Mi smo prijateljice još od srednje škole- i nakon završetka fakulteta, (Mateja je završila Modni dizajn na Tekstilno tehnološkom u Zagrebu, a Neira Produkt dizajn na Likovnoj akademiji u Sarajevu), i nakon više godina samostalnog rada, odlučile smo da ujedinimo snage na zajedničkoj kolekciji pod nazivom CUT što je na kraju rezultiralo kreiranjem brenda pod nazivom MATEYANEIRA. Na samoj kolekciji smo radile godinu dana, i saživile smo se s projektom tako da je moralo izrasti u nešto puno više.

FM42: Da li imate omiljeni komad koji ste dizajnirale/projekat?
Iskreno- svaka nova kolekcija nam je najdraža u tom momentu dok je svježa i nova. Nastojimo sa svakim novim modelom napraviti pomak i ne osvrtati se previše na prošle kolekcije jer ne bismo voljele osjecati da nam je neka prošla bila bolja od najnovije. Naravno imamo osobne favorite u odnosu na svoj stil odjevanja medjutim vjerujemo da svi komadi imaju svoju idealnu priliku i mjesto za zablistati.

FM42: Kome su namenjeni vaši komadi?
Naš dizajn je namjenjen svim ženama kojima odgovara naša estetika i energija kojom odišu kolekcije. Smatramo da nismo dizajnirale za odredjenu skupinu nego smo kreirale stvari s odredjenim stavom- taj stav neko ili ima ili nema, nekome se dopada- nekome ne. Sve žene koje misle da će se dobro osjecati u MATEYANEIRA komadima- dobrodošle su da probaju.

Severina Kojić
Foto: Instagram mateyaneira

FM42: Kako je nastala saradnja sa Severinom?
Mateja je prije nekoliko godina radila u Severininom timu za styling, te smo je kontaktirale s ciljem da pitamo svidja li joj se nešto iz naše kolekcije- na što smo dobile odgovor- “Da, sve!” Što nas je naravno oduševilo, dalo veliki vjetar u ledja i potvrdu da smo napravile ozbiljan projekt s prvom kolekcijom. Poslije nam je Severina dala odriješene ruke i povjerenje da pravimo custom-made komade za scenske nastupe, što nam je naravno bilo veliko zadovoljstvo.

FM42: U najnovijem Vanity Fair UK izdanju našao i se i vaš dizajn venačnice, recite nam malo više o tome.
Nedavno smo se prijavile na Not Just a Label i prošle smo njihovu selekciju te smo kroz njih postale dosta vidljivije široj javnosti vezanoj za modni dizajn. Izmedju ostalih javili su nam se organizatori vrhunskih svjetskih Fashion Week-ova, od Londona do New York-a, kao i brojni magazini- za sada smo se odlučili prezentirati u Vanity Fair UK jer planiramo plasirati našu odjeću u jedan shop u Londonu, te je taj vid promocije imao smisla.

FM42: Uradile ste novi editorial za modernu ženu, kako do vaših komada?
Da, novi editorial je završen, kolekcija pod nazivom 222 je već prezentirana početkom proljeća na Bipa Fashion.Hr-u i Ljubljana Fashion Week-u, te smo sada zaokružile priču s fantastičnim fotografijama Franje Matkovića. Zaštitno lice nove kolekcije je Laura Kvartuc iz modne agencije Midikenn, šminku je radila Dajana Pajkić, a kosu Mijo Majhen, naš divni team od početka ove avanture.
Naša odjeća se moze pronaći u Zagrebu u našem showroom-u u ulici Primorska 14, zatim na našem online shop-u u sklopu website-a www.mateyaneira.com, preko instgram profila MateyaNeira, zatim u Ljubljani u concept store-u Pentlja, u Sarajevu u Burtuqaali concept store-u i u Abu Dhabiju u One Piece Concept Store.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts