Search
Close this search box.

Fashionmag42 vam predstavlja modni brend Marija Olimp

Marija (Đorđević) Olimp mlada je modna dizajnerka iz Srbije koja se ističe svojim angažmanom u održivoj modi. Njen rad je fokusiran na kreativnu upotrebu second-hand materijala, tekstilnih ostataka i stvaranju sopstvenih bio-materijala, s ciljem podsticanja reciklaže i redizajna u modi. Marija je stekla priznanje nakon što je osvojila prvo mesto na takmičenju ReThink Fashion by Perwoll, gde je pod mentorstvom Sonje Jocić imala priliku da predstavi svoje kreacije na Beogradskoj nedelji mode.

Rethink Fashion by Perwoll
Foto: Djordje Tomić

Kolekcija kao što je “Metanoia”, istražuje umetničke i modne inspiracije kroz integraciju recikliranih materijala u inovativne komade odeće. Njena posvećenost održivosti je srž njenog stvaralačkog procesa, ističući važnost ekološki prihvatljivih praksi u modnoj industriji. Kroz pažljiv odabir materijala i proizvodnih metoda, Marija promoviše odgovornost i svest o zaštiti životne sredine i želi da pokaže da moda može biti ekološki odgovorna i inovativna.

Rethink Fashion by Perwol
Foto: Djordje Tomić

Svojom posvećenošću umetnosti i dizajnu, Marija nastoji da inspiriše žene da se osećaju samouvereno, moćno i autentično u svakoj svojoj kreaciji.

Marija Olimp Foto: David Djordjević

Predstaviće svoj modni brend posetiocima 10 jubilarnog Beauty & Fashion foruma početkom oktobra u Beogradu.

Naslovna foto: David Đorđević

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts