FashionMag42 Vam predstavlja dizajnerku Lidiju Petrović

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FashionMag42 Vam predstavlja dizajnerku Lidiju Petrović koja se bavi oslikavanjem tekstila i to radi fenomenalno!

FM42: Lidija, kada ste počeli da se bavite dizajnom/oslikavanjem tekstila?
LP: Oslikavanjem tekstila počela sam da se bavim pre tri godine i to sasvim slučajno. Prvi koraci bili su prekrivanje nekih fleka na starim patikama i odeći i mislim da sam se istog trenutka pronašla u svemu tome. Odmah sam poželela da probam da oslikam majicu, pa čarape, pa tako redom počela sam da smišljam odevne kombinacije, da sama ponešto šijem, prekrajam i na kraju oslikavam. Veliku podršku sam imala iz ateljea u kome sam tada bila angažovana. Svi oko mene su slikali, dok sam ja bila zadužena za dečije radionice rukotvorina i za organizovanje bazara i izložbi. Uz veliku pomoć svoje prijateljice i maestre- učitelja slikarstva vratila sam se tehnici, osnovama slikanja i krenula uzlaznom putanjom i ka svom ličnom razvoju kao slikara amatera.

Dizajnerka – Lidija Petrović

FM42: Gde pronalazite inspiraciju, dok stvarate?
LP: Inspiraciju pronalazim u gotovo svemu oko sebe, u stvarima koje volim, u muzici, najviše u jazz-u. Nekoliko mojih radova je inspirisano notama i instrumentima jazz muzičara. Tu su i crtani likovi, koje sam najviše radila po porudžbiini, ne samo za najmlađe, već uglavnom za večite dečake i devojčice koji životare u mamama, tatatama, doktorima, učiteljima i menadžerima. Izdvojila bih i motive iz prirode- najveći izazov i omiljeni motiv mi je aurora borealis. Zatim, često ljudi traže da oslikam i dela velikih umetnika, poput Van Goga i Klimta i na kraju zentangle umetnost, crtanje mandala, umetnost pokreta, silueta ispunjenih detaljima. To je nešto sa čim uvek možete da se igrate i eksperimentišete.

FM42: Kome su namenjene Vaše čarape?
LP: Obično je to ženska populacija. Većinom naručuju devojčice i žene, ali česte mušterije su i momci, braća i drugari, koji se odlučuju da ponekoj dami poklone baš moj rad.
Što se prostornog odredišta tiče, najviše sam ponosna i zahvalna što moji radovi obilaze svet. Bilo je porudžbina koje su otišle u Njujork, Sidnej, Berlin, Cirih, Tokio…

FM42:  Šta Vas izdvaja od drugih dizajnera?
LP: Mislim da najviše čini razliku ideja i stil slikanja. Postoji još nekoliko dizajnera koji rade upravo čarape i mislim da se već na prvi pogled prepoznaje ko je šta radio. Takođe, moje oslikavanje nije svedeno samo na čarape, na mom štafelaju našle su se I patike, mašne, kragna ogrlice, kravate. Ideja mi je bila da se za svakog nađe po nešto.
Sve su to koraci kreativnosti koji nikada ne miruju. Na kraju najvažnije je da vas vodi ljubav ka tome što radite. Samo pozitivne i dobre emocije uz vredan rad i trud idu ka tome da budete zadovoljni i ispunjeni time što radite.

FM42: Gde možemo da saznamo više o Vašem kreativnom radu?
LP: O mom kreativnom radu možete se informisati na mojoj FB stranici Lija Creations, gde možete videti ponudu svih mojih oslikaniih radova, kao i na blogu kreativnatruba.wordpress.com.Taj blog je nastao u saradnji sa koleginicom Aleksandrom. Obe smo novinari po struci i pomalo kreativci, pa smo odlučile da sve svoje veštine spojimo i iskoristimo za prezentovanje nečeg lepogi  korisnog. Na našem blogu najviše postova je na temu uradi sam, ali tu su se našli i kreativni gosti, izveštaji i utisci sa nekih izložbi i bazara rukotvorina.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara