Search
Close this search box.

Fashionmag42 intervju sa dizajnerkama brenda Anastasja Trajkovska: Za nas moda nikada nije bila nešto površno, već lični oblik izražavanja

U kratkom intervjuu, za Fashionmag42 modni dvojac sestre Anastasja i Elizabeta nam otkrivaju kako su odlučile da se bave modnim dizajnom, šta ih inspiriše i kakvi su im dalji planovi.

FM42: Kada ste shvatile da želite da se bavite modnim dizajnom?
Od ranog detinjstva bile smo oduševljene svetom mode. Fascinirane smo umetnošću mode, kreacije i kako odeća utiče na nas kao ljude i šta nam čini. Za nas moda nikada nije bila nešto površno, već lični oblik izražavanja. Iz tog razloga, krenule smo protiv naših profesesija i ušle u svet mode.

Paris Fashion Week, Photo Credit Christian Vierig, Getty Images

FM42:  U čemu pronalazite inspiraciju za kolekcije?
Inspiriše nas život kao takav, izazovi života, takozvana granična iskustva, volimo da putujemo, umetnost, književnost i životinje. I da ne zaboravimo film i muzika.

Paris Fashion Week, Photo Credit Christian Vierig, Getty Images

FM42: Sa kojim materijalima najčešće radite?
Cenimo visokokvalitetne materijale po visokim Oeko-Tek standardima. Volimo tkanine koje laskaju koži i koje su udobne za nošenje, prirodna vlakna kao što su svila, viskoza, pamuk i lan, kao i vunene tkanine
Važno je da komad odeće nije samo vizuelno privlačan, već i da bude udoban za nošenje.

FM42: Kome su vaše kreacije namenjene?
Svoju kolekciju posvećujemo ženama koje se ne plaše da žive svoju ženstvenost. Želimo da osnažimo žene da žive svoje pravo ja. Pošto živimo u svetu punim granica, moda bi trebalo da razbije nametnute granice.

Paris Fashion Week, Photo Credit Christian Vierig, Getty Images

FM42: Imale ste priliku da se pojavite na prestižnim eventima. Koji je na vas ostavio najači utisak?
Imamo privilegiju da učestvujemo u raznim velikim svetskim događajima, od crvenih tepiha, gala i nedelja mode do velikih dobrotvornih događaja. Ono što nas najviše impresionira je kada ljudi koji mogu da postignu velike stvari to zaista urade.

FM42: Koji su vam dalji planovi?
Već intenzivno radimo na novoj kolekciji. Istovremeno radimo na novim projektima.

Paris Fashion Week, Photo Credit Christian Vierig, Getty Images

FM42: Poruka za čitaoce Fashionmag42 magazina.
Sledite svoju intuiciju i svoje instinkte.Naučite da oprostite sebi. Živite po svojim standardima i prema svojoj istini, više iznutra nego spolja.

Paris Fashion Week, Photo Credit Christian Vierig, Getty Images

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts