Search
Close this search box.

Fashionmag42 intervju: Klompe koje su osvojile modne piste u Beogradu

FM42:Kada i kako je nastao brend KS Handmade?
Moj otac je osnovao brend KS handmade početkom 90tih godina prošlog veka. U tom periodu nismo se bavili proizvodnjom kompletnog proizvoda, nego polu proizvoda, u vidu đonova za klompe, papuče i nanule, takođe pravili smo i štikle.Proizvodnjom kompletnog proizvoda počinjemo da se bavimo tek 2015. godine.Ime brenda KS HANDMADE je dato po početom slovu mog i sestrinog imena Katarina i Sofija, a HANDMADE se prirodno nadovezalo, jer je ceo proizvod ručno izrađen.

FM42:Koje materijale najviše koristite i koliko traje izrada jednog para?
Svi naši proizvodi su napravljeni od prirodnih materijala. Koristimo pravu kožu, topolino drvo i mikro gumu. Tu su i ukrasne metalne nitne kao i kopče, koje se razlikuju u odnosu na dizajn modela.Đon je ručno izrađen iz više segmenata, a gazište je anatomskog oblika.Rok izrade je od 7 do 10 dana.

FM42:Ostvarili ste saradnju sa Akicas brendom i predstavili neke od vaših modela na Perwoll Fashion Week-u. Kako je došlo do saradnje?
Aleksandra koja stoji iza brenda AKICAS i ja smo se slučajno spojile pre par godina zbog nekog posla koji nije imao veze sa našom sadašnjom saradnjom. Ostale smo u kontaktu i nakon toga. U decembru 2022. godine Aleksandra je imala svoje izlaganje u okviru Bafe-a, tada me je kontaktirala i ostvarile smo saradnju. Moje klompe i papuče su njeni modeli tada prvi put nosili, kasnije se saradnja nastavila i na 51. Belgrade Fashion Week-u i sada na 52. Belgrade Fashion Week-u.

FM42:Kakvi su vam dalji planovi?
Premijerno mogu da kažem da ćemo ponovo imati reviju sa AKICAS brendom u okviru Bafe-a i ovim putem Vas pozivam da nam se pridružite i ispratite šta Vam to novo spremamo od modela za predstojeću sezonu.

FM42: Gde možemo da saznamo više o brendu i poručimo omiljeni par klompi?Sve o brendu i modelima koje imamo u ponudi možete videti na instagram profilima @ks_handmade_klompe i @ks_handmade_papuce kao i na facebook stranici Ks_handmade.
Da se Vaši čitaoci ne bi zbunili, oba instagram profila su naša, a razlog zašto postoje dva je taj što smo pre izvesnog vremena imali situaciju sa hakovanjem našeg prvog profila. Zato sada postoje dva da bi naše mušterije uvek mogle da nas pronađu.

FOTO: Veljko Niciforović i Sara Djokić

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts