Čuvena TOSKA u džez aranžmanu – Big Bend RTS i strani gosti

U četvrtak, 16.12.2021. održaće se veliki džez spektakl, opera TOSKA u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, sa početkom u 20 časova u izvođenju Big Benda RTS-a uz ugledne goste iz inostranstva. Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Ova verzija čuvene opere „Toska“, koju je komponovao italijanski kompozitor Đakomo Pučini, biće izvedena u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, a kao solisti nastupiće čuveni džez muzičari Martin Auer, truba, Frančesko Santuči, tenor saksofon i Edrijen Mirs, trombon, a zvuk njihovih instrumenata predstavljaće glavne operske uloge – Tosku, Kavaradosija i Skarpiju. Publika će biti u prilici da vidi iPetera Rajter-Šauba u ulozi dirigenta.

Peter Rajter-Šaub jedan je od najznačajnijih nemačkih džez muzičara sadašnjice. Pored toga što ga publika prepoznaje kao vrsnog saksofonistu, koji je nastupao sa mnogim istaknutim muzičarima, poznat je i  kao kompozitor i aranžer muzike za Big bend. Šaub na klaviru nastupa sa Big bendom Radio Frankurta, on je saksofonista, pijanista, aranžer, kompozitor, a pored toga što je u karijeri sarađivao sa najpoznatijim džez solistima, nastupao je i sa našim Duškom Gojkovićem.

Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs i prodajnim mestima Kombank dvorane i Ticket Vision-a.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

NOVE TENDENCIJE ’60

Izložba “Nove tendencije ’60” predstavlja svojevrstan omaž umetničkoj sceni u Italiji šezdesetih godina prošlog veka. U fokusu su tri izložbe: “Gencay, Brtka, Franchini” održana u