Search
Close this search box.

Brzi Lisca vodič za izbor prave debljine čarapa

Svi znamo da su čarape sa gaćicama idealno rešenje da u hladnim danima ostaneš moderna, a da ti ujedno bude toplo. Ali, postoji na hiljade čarapa i različitih mogućnosti izbora među kojima se može lako pogubiti.
Ako se pri kupovini čarapa osećaš izgubljeno i nesigurno, verovatno će te obradovati ako ti kažemo da postoji sistem uz pomoć kojeg ćeš brzo naći ono što trebaš.
Sistem se naziva DENIER. Ako razumeš denier, lako ćeš moći da izabereš idealne Lisca čarape za svaki dan u godini.
Šta je to DENIER?
Denier je merna jedinica koja opisuje prozirnost, jačinu, debljinu i toplinu čarapa sa gaćicama. Često je predstavljen kao DEN.
Što je DEN čarapa veći, one su deblje i biće manje prozirne. Što je DEN čarapa manji, one su tanje i postaju nevidljivije. Potpuno je jednostavno.
DEN sa većim brojem
Deblje čarape sa većim DEN-om biće neprozirnije i toplije.
Na primer: odabereš li DEN 40, dobićeš toplije čarape kao stvorene za hladno vreme. Čarape sa gaćicama sa većim DEN brojem biće i jače i izdržljivije, štitiće te od hladnoće i ugađati vam udobnošću. U hladnim decembarskim i januarskim danima odluči se za čarape sa što većim DEN brojem.
DEN sa manjim brojem
Čarape sa manjim DEN brojem su tanje i prozirnije. Kao stvorene su za prolećne i letnje mesece, pa i za početak jeseni.
Takve ćeš čarape želeti nositi od aprila do novembra za dnevni izgled, dok će za seksi večernji izgled biti primerene cele godine. Čarape sa gaćicama sa manjim DEN brojem trebaju više pažnje i pravilnu negu zbog manje gustoće pređe. Manjom se gustoćom, naime, postiže proziran izgled i debljina primerena za toplije dane.
Preporučujemo
< 30 DEN: prozirne, lagane čarape za toplije dane
30 – 40 DEN: poluprozirne čarape za prelazne dane
> 40 DEN: deblje, neprozirne čarape za hladnije dane
NAPOMENA 1: Ako želiš da nosiš čarape, a da istovremeno ostavljaš utisak kao da ih ne nosiš i da su tvoje noge gole, izaberi prozirne, nevidljive čarape u boji kože.
NAPOMENA 2: Čarape sa manje DEN-a možeš nositi celo leto kako bi dopunila večernji izgled.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts