Search
Close this search box.

Bašta tim sa radošću i ponosom objavljuje filmski program ovogodišnjeg festivala!

Selektor Nikola Ljuca, u saradnji sa umetničkom direktorkom Šuša Majom, izabrao je 26 filmova iz 18 zemalja, od toga 4 domaća, koji čine uzbudljiv i raznovrstan takmičarski program!

U tri dana publika će imati prilike da vidi filmove iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Danske, Nemačke, Francuske, Engleske, Rumunije, Kine, Finske, Belgije, Grčke, Italije, Kanade, Irana, Španije, Holandije i Mađarske, a posebno je važno to što među njima ima 12 žena rediteljki!

Takođe pored selekcije, predstaviće se film zatvaranja – debitantsko dugometražno ostvarenje mladog reditelja Koste Ristića „Banditi u potrazi za mamom”!

Nikola Ljuca, selektor festivala, najavio je ovogodišnju selekciju: „Festival će predstaviti filmove iz skoro svih žanrova koji dominiraju onim što znamo kao komercijalni i umetnički bioskopski film. Komedija, horor, triler, ljubavni, ratni, dečji i onaj za malo odraslije – sve je tu, samo do 30 minuta. Kratka forma u svoj svojoj raznolikosti – estetskoj, jezičkoj i energetskoj.”

Maja Šuša, umetnička direktorka festivala dodala je: „Drago nam je što među takmičarskim filmovima imamo pobednike Kana, Berlina, filmove sa velikim budžetima, kao i studentske filmove i veliki broj domaćih premijera. Moram da napomenem da uz sve različitosti, filmove odlikuju autentična, zanimljiva i hrabra glumačka ostvarenja. Jedva čekamo da vidimo kako će reagovati publika u Bajinoj Bašti!”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts