Search
Close this search box.

Novi roman Miodraga Majića, Rudnik – hit Vulkanovog sajma knjiga

Tokom prva tri dana Vulkanovog sajma knjiga na sajtovima knjižara Vulkan i Vulkan izdavaštva, pojavila se nova knjiga Miodraga Majića, jednog od najčitanijih i najintrigantnijih autora domaće književne scene.
Majićevi romani Deca zla i Ostrvo pelikana, takođe u izdanju Vulkan izdavaštva, veoma brzo su osvojili domaću publiku i postali bestseleri. Njegova treća knjiga dugo je i nestrpljivo iščekivana, otuda ne čudi što je odmah izazvala veliku pažnju publike.
Tokom Vulkanovog sajma knjiga, koji traje do 22. oktobra, na sajtovima Vulkan Knjižara i Vulkan izdavaštva, Majićeva nova knjiga Rudnik ekskluzivno je dostupna sa popustom od 20 odsto!
U središtu Majićevog novog romana nalazi se junak čija potreba za pričanjem zapravo jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku i tako konačno došao do istine. Kako svoju priču priča iz sanatorijuma, sve što nam bude ispričao, od prve do poslednje stranice, biće dovedeno u pitanje i podvrgnuto dodatnom preispitivanju. Međutim, to ga neće sprečiti da se još jednom zagleda u krhotine nekadašnjeg života, kopajući po njima kao rudar u rudniku.

Prateći unutrašnje glasove svog junaka, ali i sopstvene, i naše nemire i egzistencijalnu teskobu, Majić nas u novom romanu Rudnik ponovo suočava sa esencijalnim strahovima, prevashodno tim da gradeći sposobnost samoobmane zapravo stvaramo lažne predstave o sopstvenom životu, sa kojim ćemo kad-tad morati da se suočimo.

Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda, doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Autor je mnogobrojnih radova iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), kao i nagrada Verica Barać (2019) i Doprinos godine Evropi (2019). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu www.misamajic.com, u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Događaj u prestonici o kom se priča

POZNATE DAME OTKRILE SU TAJNE SVOG DOBROG IZGLEDA: REČ JE O JEDNOM BRENDU! Masaža ruku, prikaz masaže lica, povezanost sa prirodom, odlična muzika – ovako

Ovacije na Perwoll Fashion Week-u

Na 54. Perwoll Fashion Week-u, u punom Hangaru, šestoro finalista je u trci za prestižnu nagradu Boris Nikolić za savremeni modni izraz predstavilo svoje capsule