Search
Close this search box.

Počeo šesti Resonate Festival u Beogradu

​POČEO ŠESTI RESONATE FESTIVAL​

​Šesto izdanje ​Resonate festivala​, otvoreno je juče u prepunoj Jugosleovnskoj kinoteci u prisustvu brojnih predavača i umetnika i mnogobrojne publike iz Srbije i inostranstva. Festival su otvorile direktorka festivala Maria Jelesijević,  kustoskinja ovogodišnjeg izdanja – Nora Omurku (Nora O’Murchu) i Antonia Folguera iz evropskog projekta We Are Europe, čiji je Resonate član od proše godine. One su predstavile program predstojećeg Resonate festivala i istakle važnost saradnje između sličnih festivala. Partneri ovog Resonatea su čuveni festival Sónar iz Barselone i c/o Pop iz Kelna, koji su doprineli programu ovogodišnjeg Resonatea i doveli tako neke od vrhunskih svetskih umetnika i muzičara u Beograd.

 

Signals. Nicolas Sasson and Rick Silva / Foto Tina Marić
Signals. Nicolas Sasson and Rick Silva / Foto Tina Marić

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti ​i kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana​ i trajaće do subote, 22. aprila 2017. ​

​Programski  koncept​ čine i ove godine dnevni i večerni deo​: CONFERENCE​ i MUSIC​, a umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

​Program šestog Resoantea počeo je predavanjima u Jugoslevenkoj kinoteci, a nastavio​se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or – EOAN umetnice Florence To i Signals, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva​. Izložba će trajati sve do subote uveče, odnosno do kraja festivala.​

Signals N.Sasson i Rick Silva / Foto: Tina Marić
Signals N.Sasson i Rick Silva / Foto: Tina Marić

Veče se završ​ilo koncertom u Domu omladine Beograda, na kome ​su ​ nastup​ili beogradski gitarista WoO, zatim bunbnjar Nemanja Aćimović i​ velika gitarska zvezda Stephen O’Malley!

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostiće istaknute umetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dela) programa, gde će se dešavati i brojne zanimljive radionice. Glavni deo MUSIC programa se tradicionalno dešava u Domu omladine Beograda i klubu Drugstore i ovoga puta okup​iće brojne svetske muzičke zvezde koje će osim svojih muzičkih nastupa imati i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije.

Resonate Conference najavljuje blizu 50 predavanja i 11 radionica, a u naredna tri dana očekuju nas umetnici i predavači poput: N O R M A L S, Gene Kogan, Rosa Menkman, Christopher Bauder, Dimitri Hegemann, Bogomir Doringer, Dragan Živadinov, Pussykrew, Pablo Valbuena, Alan Butler i mnogi drugi..​

U muzičkom delu u četvrtak nas očekuje bogat program u klubu Drugstore: performance Yuri Landmana i plesačice Saške Maksimović, zatim nastupi muzičara kao što su Peder Mannerfelt, Yves Tumor, Roly Porter,​ STEPNIAK, Stevie Whisper, ​​Rastko Lazić, Mirko L​azović ​ ​i Nenad Popov​, ali i jednočasovni ”Hakke Show” Gabbera Eleganze sa troje plasača.

U petak u Domu omladine Beograda nastupa zvezda ovogodišnjeg Resonate festivala – Lee Ranaldo – gitarista i osnivač  benda Sonic Youth, dok će pre njega beogradku publiku zagrejati domaći bend Vvhile i švedska muzičarka Anna Von Hausswolff.

Iste večeri u klubu KENOZIK, Marko Nastić okupiće ekipu DJ/eva na svojoj žurci Easy Tiger, a pored njega nastupiće još: Jichael Mackson, Ada Kaleh, Kristijan Šajković i Vladimir Dragaš.

Resonate 2017 se završava u subotu u klubu Drugsotre, u koorganizaciji sa festivalom Sónar. Program počinje koncertom poznatog kompozitora ambijentalne muzike – Biosphere, a nastavlja se žurkom sa muzičkim zvezdama kao što su Addison Groove, Mykki Blanco, Alba G Corral & Regen, kao i domaćim DJ  zvezdama: Feloneezy, Jackie Dagger i Lil Taty 

CRACKMUSIC Demoparty.

Resonate s ponosom najavljuje i posebnu muzičku radionicu u saradnji sa Red Bull Music Academy koja će se održati u nedelju 23. aprila u Kulturnom Centru Grad. CRACKMUSIC Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je besplatno, a sve što je potrebno je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku. Prijave za ovu radionicu su besplatne i nalaze se na ovom linku: cracmusic demoparty .

Sve informacije o festivalu i cenama ulaznica su na www.resonate.io

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup