Search
Close this search box.

FM42 DONOSI INTERVJU SA MODNOM FOTOGRAFKINJOM: JELENA COE

“Fotografija za mene ne predstavlja obavezu i samim tim ne doživljavam to kao posao. Počela sam da se bavim iz hobija i to mi nije bio izvor prihoda, možda je to razlog zašto danas imam mogućnost da biram projekte, da radim samo ono što me inspiriše i samim tim da se razvijam u pravcu u kom želim da idem.”

FM42: Kako se Jelena našla iza objektiva?
Smatram da u biti svako od nas nosi neki vid umetnosti u stvaranju, a sa druge strane možda smo zatrpani svakodnevnim okolnostima, pa često ne vidimo šta sve u stvari možemo. Imala sam sreću da spoznam da je fotografija nešto što mene ispunjava u potpunosti, a to se desilo tako što sam posmatrala ljude, ulice i uglove gradova kroz kadrove i prirodno je bilo da uzmem i fotoaparat u ruke.

FM42: Da li je svaki dan idealan dan za fotografisanje?
Nisam neko ko nosi fotoaparat stalno sa sobom. Uglavnom implementiram svoje ideje u post produkciji, jer je to idealan način da prenesem nešto što vi i ja ne vidimo, a možda osećamo. Editing se ne odnosi samo na „ulepšavanje“. Naprotiv, daje vam mogućnost da stvorite sve što vas u datom trenutku inspiriše, da se iz realnosti izmesti atmosfera u kojoj se nalazimo i iskreno volim taj „Wow!“ efekat koji može da se izazove u oku posmatrača.

 

Jelena Coe Photography

 

FM42: Šta ti je draže da fotografišeš?
Trenutno, isključivo inspiraciju nalazim u ljudima kroz portrete, umetničku fotografiju kao i modnu fotografiju, jer ona često traži neki catch.

FM42: Ko te najviše inspiriše?
To je malo komplikovano pitanje za mene. Svaki umetnik stalno traži ko/šta je taj neiscrpni izvor inspiracije. Ono što sam oduvek znala jeste da ne mogu biti jednostavna u svom stvaranju i da želim da prikažem kompletan doživljaj na jednoj fotografiji koji nije vizelno u bliskom dodiru sa realnim, ali da ipak nosi sa sobom realnu priču.

FM42: Tvoj najomiljeniji projekat/ slikanje do sada?
Izložba „Slikom do pomoći“, organozovana u Kući kralja Petra I u Beogradu. Kompletan prihod od prodaje umetnina doniran je najugroženijoj deci, licima sa invaliditetom i starim sugrađanima sa opštine Savski venac. Pomoću takvih projekata ne pomažete samo materijalno onima kojima je pomoć potrebna, već kroz radionice imate mogućnost da učite druge o fotografiji, vajarstvu, sklikarstvu i drugim pravcima u umetnosti.

FM42: Opiši nam jedan tvoj sasvim običan radni dan…
Fotografija za mene ne predstavlja obavezu i samim tim ne doživljavam to kao posao. Počela sam da se bavim iz hobija i to mi nije bio izvor prihoda, možda je to razlog zašto danas imam mogućnost da biram projekte, da radim samo ono što me inspiriše i samim tim da se razvijam u pravcu u kom želim da idem. Složićete se to više predstavlja zadovoljstvo, a manje posao…zar ne.

FM42: Da li slepo pratiš modne trendove i šta je to u čemu se osećaš sjajno?
Veliki sam esteta, ali definitivno ne robujem trendovima. Najbitnije je znati odabrati ono što vama dobro stoji i ono što znate da nosite, a to je moguće postići samo ako se u tome dobro i osećate. Smatram da nešto ne mora da bude nerealno skupo i aktuelno, da bi vi u tome nerealno dobro i izgledali. Što se mene lično tiče, Lana Del Rey je lepo opisala u pesmi: “Blue jeans, White shirt…Walked into the room you made my eyes burn”, svedenost i jednostavnost u linijama kroja.

FM42: Gde možemo da vidimo tvoj dosadašnji rad?
Dugo sam bila protivnik socijalnih mreža, ali od skoro sam se aktivirala na Instagramu (@coe.photography) i imoram priznati da imam samo pozitivna iskustva sa mladim ljudima koji žele da saznaju nešto više o tome šta fotografija može da ponudi, a može mnogo.

Moj portfolio možete pogledati na www.jelenacoe.foliodrop.com

 

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Događaj u prestonici o kom se priča

POZNATE DAME OTKRILE SU TAJNE SVOG DOBROG IZGLEDA: REČ JE O JEDNOM BRENDU! Masaža ruku, prikaz masaže lica, povezanost sa prirodom, odlična muzika – ovako

Ovacije na Perwoll Fashion Week-u

Na 54. Perwoll Fashion Week-u, u punom Hangaru, šestoro finalista je u trci za prestižnu nagradu Boris Nikolić za savremeni modni izraz predstavilo svoje capsule