Search
Close this search box.

Fashonmag42 intervju: Marija Aidooklin

FM42: Marija, kada si shvatila da želiš da se baviš modnim dizajnom?
Od malena sam iskazivala sklonost ka raznovrsnom umetničkom stvaranju. Prilično sam se interesovala za modu što i nije čudno jer sam se divila unikatnom modnom stilu ženama iz moje najuže porodice od kojih sam i dobila taj talenat. U tinejdžerskom periodu sam iscrtavala zanimljive modne kreacije i razvila poseban stil. Oduvek sam želela da studiram ono što najviše volim i ono što sam ja u svakom smislu. Završila sam „Akademiju tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd“, odsek dizajn tekstila i odeće sa zvanjem – strukovni dizajner. Imam interesovanje, ljubav, profesionalno znanje i veštine u svakoj vrsti i segmentu dizajna, kao i samog tekstila.

 

 

FM42: Šta te inspiriše dok kreiraš kolekcije?
Inspiraciju za kolekcije pronalazim u osećanjima, u istoriji mode, u prirodi, arhitekturi, u različitim vidovima i pravcima umetnosti. Ono što me posebno uzbuđuje kada uđem u studiozno istraživanje mojih inspiracija je što nikad do kraja ne znam šta će biti i gde će me to sve dovesti, ali znam da se to nigde drugde neće naći.

FOTO: Miloš Milosavljević

FM42: Imala si priliku da predstaviš kolekciju na Bafe eventu. Kakvi su ti utisci?
Da, učešće na Bafe eventu je divno iskustvo kao i saradnja sa profesionalnim, uigranim timom iz organizacije. U budućnosti očekujem od sebe još ovakvih događaja. Raduje me svakako dosta pozitivnih kritika na moju kolekciju od ljudi iz modne industrije, kao i od samih obožavalaca mode.

FOTO: Miloš Milosavljević

FM42: Kome je namenjen tvoj brend?
Kolekcija „Heartbeat“ i uopšteno brend Marija Aidooklin Atelier je za otmenu i ženstvenu ženu sigurnu u sebe i svoj istančan ukus. Za ženu koja predstavlja moć, lepotu, jedinstvenost. Za onu koja voli i nagrađuje sebe i svoju unikatnu osobenost, za onu koja je samosvesna, superiorna, ona koja uvek ostavlja pečat originalnosti.

FOTO: Nenad Karlić
FOTO: Miloš Milosavljević

FM42: Gde možemo da saznamo više o brendu i kakvi su ti planovi za 2024. godinu?
Za sada su tu Instagram i fejsbuk stranica brenda, ali u toku je i izrada mog web sajta gde će se naći više informacija o brendu. Planovi za 2024. godinu su nove kolekcije koje su u izradi, zadržan je isti poseban stil kao u prethodnoj kolekciji, ali opet i nešto skroz novo će biti uključeno. Volim da iznenadim. U planu je i revijsko predstavljanje mog rada, kao i izlaganje u dizajnerskoj koncept radnji gde će od sada moći da se kupe odevni predmeti sa mojim potpisom.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup